سرنوشت گوشی اندرویدی که دیگر بروزرسانی نمی شود


لینک بگیر دات کام: گوشیهای اندرویدی بعد از مدتی دیگر از دریافت بروزرسانی های نرم افزاری ضروری برای کار کردن روان و امن دستگاه، محروم می شوند.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، اگر یک تلفن هوشمند اندرویدی نسبتا جدید یا مدل بالایی دارید، به احتمال زیاد حداقل چهار سال بروزرسانی و پشتیبانی نرم افزار دریافت می کنید. با این وجود، دستگاه های قدیمی تر ممکنست در آخر چرخه عمر خود باشند. اما وقتی که دستگاه اندرویدی شما برای دریافت بروزرسانی خیلی قدیمی شود، چه اتفاقی می افتد؟ پایگاه فناوری Howtogeek در گزارشی، به این پرسش پاسخ داده است.

دستگاه اندرویدی شما در نهایت دریافت بروزرسانی ها را متوقف می کند

اگر در سال ۲۰۱۹ یک گوشی سامسونگ مدل گلکسی نوت ۱۰ جدید براق خریداری باشید، آخرین به روزرسانی نرم افزاری خودرا در سال ۲۰۲۳ دریافت کرد و زمان آن رسیده است که بروزرسانی شود. تمام دستگاه های اندرویدی در نهایت بعد از گذشت چند سال، دیگر نمی توانند بروزرسانی ها را دریافت نمایند. تلفن شما از نظر نظری مانند همیشه به کار خود ادامه خواهد داد اما محروم شدن از بروزرسانی ها، ریسک ها و معایبی دارد.

متاسفانه خیلی از گوشیهای اندرویدی قدیمی یا میان رده فقط بجای چهار سال یا مدت بیشتر بیشتر مدلهای جدید، فقط مدت ۲ تا ۳ سال بروزرسانی نرم افزاری را دریافت می کنند.

نکته بدتر آنست که یک جدول زمانی مشخص در سطح صنعت تلفن همراه در این خصوص وجود ندارد. گوشی پیکسل ۸ گوگل، هشت سال پشتیبانی خواهد شد اما پیکسل های قدیمی تنها سه سال بروزرسانی سیستم عامل اندروید و پنج سال امنیت و نگهداری را دریافت می کنند. دستگاه قدیمی تر مانند پیکسل ۵ دیگر بروزرسانی های سیستم عامل یا ترمیمی را دریافت نمی کند.

به عنوان مثال، گلکسی نوت ۱۰ چند سال پیش از اینکه خط مشی پشتیبانی نرم افزار طولانی مدت سامسونگ معرفی شود، وارد بازار شد و بنا بر این دیگر بروزرسانی نمی گردد. سری گلکسی اس ۲۰ همین طور اندروید ۱۴ را دریافت نکرد. گوشیهای جدید سامسونگ حالا چهار سال بروزرسانی سیستم عامل و پنج سال بروزرسانی امنیتی را دریافت می کنند. اگر یک گلکسی اس ۲۲ دارید، تا سال ۲۰۲۷ از پشتیبانی سامسونگ برخوردار خواهید بود. اگر می خواهید یک گلکسی اس ۲۴ جدید را در سال ۲۰۲۴ خریداری کنید، این گوشی تا سال ۲۰۲۹ به انتها چرخه دریافت بروزرسانی نمی رسد.

گذر عمر شامل حال همه ما می شود و تلفن اندرویدی ما هم از این قضیه مستثنی نیست. عاقبت گوگل، سامسونگ، موتورولا، وان پلاس و شرکت های دیگر، پشتیبانی از دستگاه شما با بروزرسانی های اصلی سیستم عامل را متوقف می کنند و این به مفهوم آنست که بعد از رسیدن به اندروید ۱۶ یا اندروید ۱۷، از خاصیت های جدید مهم محروم خواهید شد.

شما همچنان بروزرسانی های امنیتی و تعمیراتی را دریافت می کنید

دانستن تفاوت بین بروزرسانی های سیستم عامل و بروزرسانی های گاه به گاه و بروزرسانی های امنیتی در طول سال مهم می باشد. گوشی شما ابتدا دریافت بروزرسانی های اصلی سیستم عامل اندروید را متوقف می کند. سپس، دریافت وصله های امنیتی تا یک سال دیگر متوقف می شود.

هر سال، بیشتر گوشیها، یک ارتقای بزرگ سیستم عامل اندروید را دریافت می کنند. یک مثال مهم، بروزرسانی به اندروید ۱۴ است که خاصیت ها و تغییرات جدید گوگل را به دستگاه های پیکسل آورده یا سیستم One UI ۶.۰ سامسونگ که برمبنای اندروید ۱۴ تولید شده است.

پیکسل ۵ هنوز بروزرسانی های نگهداری و امنیتی را دریافت می کند اما اندروید را دریافت نخواهد کرد. دستگاه های سامسونگ که در سال ۲۰۲۰ انتشار یافت، مانند گلکسی اس ۲۰، دیگر بروزرسانی های سیستم عامل را دریافت نمی کنند اما وصله های امنیتی و ترمیم باگ ها را دریافت می کنند.

در واقع، عمر نسخه جدید سیستم عامل با تمام خاصیت های جدیدش پایان می یابد. خوشبختانه، در طول سال، برای بهبود دستگاه اندروید و ایمن نگه داشتن آن، بروزرسانی های ماهانه، دو ماهه یا سه ماهه امنیتی و نگهداری دریافت خواهید کرد و این موارد مسلما با اهمیت تر از تازه ترین نسخه اندروید هستند.

با این حال، هنگامی که یک تلفن بطور رسمی به آخر عمر خود می رسد، تمام بروزرسانی ها متوقف می شوند. دیگر خاصیت های جدیدی دریافت نخواهید کرد و همین طور وصله های امنیتی گاه به گاه یا بروزرسانی های رفع باگ را مشاهده نخواهید کرد. گوشی شما همچنان با مقداری ظرفیت کار خواهدنمود اما دیگر امن نخواهد بود.

ریسک های ادامه استفاده از یک دستگاه اندرویدی قدیمی

ریسک های امنیتی و عملکرد کلی بزرگترین عواملی هستند که بمحض قدیمی شدن گوشی خود و عدم دریافت به روزرسانی، باید در نظر بگیرید. هنگامی که نسخه قدیمی سیستم عامل اندروید را در گوشی قدیمی خود استفاده می کنید، اتفاقات زیادی می تواند روی دهد.

نخست آن که، خاصیت های آتی یا بروزرسانی اپلیکیشن ها ممکنست از نسخه های قدیمی اندروید پشتیبانی نکنند و به عبارتی، اپلیکیشن ها نتوانند بصورت کامل عمل کنند. عملکرد و عمر باتری می تواند با گذشت زمان کم شود و غیره. مهم تر از همه، آن بروزرسانی های مکرر امنیتی، لطمه پذیری های مهم و مشکلات رابط کاربردی برنامه نویسی را در دستگاه شما ایجاد می کنند. حفره های امنیتی، بدافزار و ویروس ها بطور مداوم تغییر می کنند، حملات امنیتی جدید ظهور می کنند و گوشیهای قدیمی تر به سرعت مستعد آن هستند که قربانی این تهدیدها شوند.

داشتن یک تلفن به روز، یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از بدافزار در دستگاه اندرویدی است. بنابراین، اگر از دستگاهی استفاده می کنید که برای بروزرسانی ها خیلی قدیمی است یا دیگر توسط سازنده پشتیبانی نمی گردد، خودرا در معرض تمام این شرایط قرار می دهید. هرچه بیش از آن گوشی قدیمی استفاده کنید، بیشتر در تیررس تهدیدهای امنیتی خواهید بود.

نه اینکه گوشی شما فوری ویروسی شود یا با مشکلات روبرو شوید اما اینروزها بهتر است از امنیت خود مطمئن باشید. شما یک دستگاه اندرویدی می خواهید که پایدار باشد و بروزرسانی شود.

به فکر ارتقاء به یک گوشی جدید باشید

اگر دیگر گوشی شما پشتیبانی نشود، چه کاری می توانید انجام دهید؟ شما احتمالاً به برنامه آنتی ویروس اندرویدی احتیاج ندارید، اما می خواهید احتیاط کنید. در مورد آن چه در هنگام مرور وب کلیک می کنید، مراقب باشید و فقط اپلیکیشن ها را از فروشگاه گوگل پلی دانلود کنید.

اگر تلفن قدیمی مانند پیکسل ۵، وان پلاس ۸ پرو یا حتی گلکسی اس ۲۰ دارید، احتمالاً زمان ارتقای آن فرا رسیده است. تلفن شما دیگر بروزرسانی های اصلی سیستم عامل را دریافت نمی کند، بطور بالقوه دریافت وصله های امنیتی را متوقف می کند و قدیمی بودن خودرا نشان میدهد. به علاوه، شما احتمالاً عملکرد کندتر را نسبت به زمانی که آنرا تازه خریداری نموده بودید، تجربه می کنید و شارژ باتری احتمالاً دوام نمی آورد.

هم اکنون تلفن های اندرویدی بسیار خوبی وجود دارد که ارزش خرید دارند و یک مدل جدید همیشه در گوشه و کنار است. بنابراین، می توانید تلفن قدیمی خودرا با یک دستگاه جدید و به روز شده معاوضه کنید.





منبع:

1403/01/06
19:36:30
5.0 / 5
201
تگهای مطلب: آنتی ویروس , اپل , اپلیكیشن , امنیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱