روش محاسبه نرخ اینترنت داخلی


لینك بگیر دات كام: در كنار مشكلاتی كه همه روزه كاربران از وضعیت كیفیت خدمات اینترنت دارند موضوع ابهام در نحوه محاسبه پهنای باند ترافیك داخلی و تعرفه اینترنت پیام رسان های بومی نیز مورد انتقاد است.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از مهر، همه روزه انتقادات بسیاری به وضعیت خدمات اینترنت از نظر کیفیت و قیمت از جانب کاربران در شبکه های اجتماعی مطرح می شود و این مورد به طرق مختلف به وزیر ارتباطات و معاونان این وزارتخانه هم منعکس می شود. کاربران اینترنت از وضعیت کیفیت این سرویس رضایت کامل ندارند و معتقدند که اینترنتی که از جانب اپراتورهای ثابت و موبایل دریافت می کنند، کیفیت لازم را ندارد. از طرفی مبحث اتمام زودهنگام بسته های اینترنتی در کنار قیمت بالای اینترنت مبحث مورد انتقاد کاربران است. اما مبحث دیگری که با ابهاماتی همراه می باشد و کاربران را با چالش مواجه کرده به نحوه محاسبه ترافیک اینترنت داخلی و خارجی مربوط می شود. موضوعی که مطابق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به اپراتورهای اینترنت ثابت و موبایل ابلاغ گردیده است اما کاربران بسیاری معتقدند که برخی اپراتورها آنرا رعایت نمی کنند و زمانی که به برخی سایت های داخلی و پیام رسان های بومی رجوع می کنند، همچنان هزینه ترافیک خارجی در بسته اینترنتشان محاسبه می شود. این درحالی است که مصوبه تفکیک پهنای باند داخلی و خارجی اینترنت که از آغاز سال ۹۶ توسط رگولاتوری به تمامی اپراتورهای ثابت و سیار ابلاغ گردیده است، این اجبار را بوجود می آورد تا هزینه استفاده از سایت های دارای ترافیک داخلی برای کاربران با تخفیف همراه شود.

طبق مصوبه ۲۴۸ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، سازمان فناوری اطلاعات و شرکت مخابرات کشور با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت باید شرایطی فراهم می کردند تا ترافیک پهنای باند داخلی به صورت جدا از ترافیک پهنای باند بین المللی در دسترس سایر اپراتورها قرار گیرد. بدین ترتیب مقرر شد بعد از تفکیک ترافیک پهنای باند داخلی و بین المللی اینترنت، قیمت اینترنت داخلی و بین المللی به صورت جداگانه و با قیمت متفاوت از هم محاسبه شود. اما بعد از گذشت ۳ سال و با وجود فراهم شدن شرایط و انجام برنامه ریزی ها، تفکیک پهنای باند داخلی و بین المللی اینترنت ابهاماتی برای مشترکان دارد و خیلی از کاربران معتقدند که طرح تفکیک ترافیک داده داخلی و بین المللی اجرایی نمی گردد و نحوه محاسبه ترافیک نیم بها برای سایت های داخلی و تعرفه یک سوم جهت استفاده از پیام رسان های بومی، گرفتار ابهام است. برای مثال برخی مشترکان همراه اول شبکه اجتماعی روبیکا مدعی شده اند که برخی سرویسهای این پیام رسان به صورت تمام بها و معادل ترافیک بین الملل محاسبه می شود. این در حالیست که روبیکا همچنان اعلام می کند که ترافیک اینترنت روبیکا برای مشترکان همراه اول و ایرانسل مجانی است و سایر مشترکان اینترنت ثابت هم باید هزینه یک سوم پرداخت کنند. با این وجود این سوال مطرح می شود که سازوکار نظارتی در این عرصه چگونه است و آیا نظارتی از جانب رگولاتوری بر عملکرد اپراتورها که سود کلانی از این بخش دریافت می کنند وجود دارد یا خیر؟

نظارت بر اپراتورهای اینترنت

کارشناسان معتقدند که هم اکنون به علت نامشخص بودن نحوه محاسبه تفکیک ترافیک پهنای باند، کاربران خیلی از این مورد ضرر کرده اند اما این مورد درآمدزایی قابل ملاحظه ای برای اپراتورها داشته است. سید محمد امامی، مدیرکل نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سؤال که آیا در زمینه محاسبه تعرفه نیم بهای ترافیک داخلی و خارجی، سازوکار نظارتی وجود دارد، عنوان کرد: مرجع اعلام سایت هایی که ترافیک داخلی دارند سازمان فناوری اطلاعات ایران است. این سازمان آدرس IP هایی که باید مشمول تعرفه یک دوم و یا یک سوم شوند را به اپراتورها اعلام می کند و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم این موارد را چه در ستاد رگولاتوری و چه در مناطق به صورت دوره ای نظارت می کند. وی ضمن اشاره به اینکه با عنایت به تغییر شرایط، اعمال تعرفه ترافیک داخلی دائماً در حال نظارت است، اظهار داشت: چون که به صورت روزانه سایت هایی با ترافیک داخلی در فهرست سازمان فناوری اطلاعات قرار می گیرند و این فهرست به صورت مرتب در حال به روزرسانی است. براین اساس اپراتورهای اینترنت هم به صورت مداوم و در بازه های زمانی منظم این فهرست را به روزرسانی می کنند. امامی با تکیه بر اینکه اپراتورهای اینترنت و ثابت ملزم به رعایت محاسبه تعرفه یک دوم برای سایت های داخلی و تعرفه یک سوم برای پیام رسان های داخلی هستند، اضافه کرد: بررسی ما نشان داده است که این کار در حال انجام می باشد.

وی ادامه داد: امکان دارد یکی از مواردی که سبب شده باشد مشترکی از سایت داخلی یا پیام رسانی استفاده نماید اما تعرفه پهنای باند آن مطابق مصوبه رگولاتوری نیم بها محاسبه نمی گردد، این است که صاحب سایت یا اداره کننده سایت، IP خویش را به سازمان فناوری اطلاعات اعلام نکرده است و یا این اقدام را با تأخیر انجام داده باشد. بنابراین ما آگاه نخواهیم شد که آن سایت دارای ترافیک داخلی است و یا خارجی. مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: اگر آدرس IP سایت های داخلی در فهرست سازمان فناوری اطلاعات قرار داشته باشد، مدل محاسبه تعرفه آنها برای مشترکان، به صورت مداوم از جانب رگولاتوری در اپراتورهای موبایل و ثابت کنترل می شود و اگر شکایتی در این حوزه باشد، پاسخگو خواهیم بود. وی ادامه داد: به این مفهوم که کاربرانی که مدعی هستند که اپراتور ترافیک داخلی آنها را با تعرفه کامل محاسبه می کند، می توانند شکایت خویش را در سامانه رسیدگیبه شکایت ۱۹۵ (https: //195.cra.ir) همراه با مستندات مورد نظر عرضه کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

امامی اظهار داشت: در این حوزه اگر کاربران اپلیکیشنی مانند روبیکا و یا هر سرویس دیگری هم مدعی هستند که تعرفه برای آنها به صورت تمام بها محاسبه می شود، باید شکایت خویش را به رگولاتوری اعلام کنند تا بررسی شود که آیا این سرویس در فهرست سازمان فناوری اطلاعات بوده و باید جز تعرفه های داخلی محاسبه می شده است یا خیر؟ وی ادامه داد: در صورتیکه سایتی دارای ترافیک داخلی باشد اما تعرفه آن برای مشترکان از جانب اپراتورها، تمام بها محاسبه شود، اپراتور تخلف کرده و قابل پیگیری خواهد بود. البته شکایاتی از این دست هم تابحال وجود داشته است که رگولاتوری با دقت آنرا بررسی نموده و نتیجه را به مشترکان اعلام می کند.

 


منبع:

در این مطلب خواندید:
1399/08/21
22:00:29
5.0 / 5
2435
این مطلب را می پسندید؟
(4)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵