وزیر ارتباطات: فراگیرشدن فیلترشكن ها اثرات مخرب امنیتی دارد


لینك بگیر دات كام: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: یكی از دلایل مخالفت دولت با فیلترینگ این است كه اگر بعضی از اپلیكیشین ها اثر مخربی داشته باشند، در كنار آن استفاده و فراگیر شدن فیلترشكن ها هم اثرات مخرب امنیتی زیادی دارند.


به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه مراسم رونمایی از پروژه های همراه اول همزمان با هفته ارتباطات، با اشاره به اختلالات بوجود آمده در خدمات اینترنتی به علت استفاده از فیلترشكن اظهار نمود: درست است كه خیلی از فیلترشكن ها خدمات ظاهری خوبی به كاربر ارائه می دهند و بنابراین كاربران به استفاده از آن ها علاقه مندند اما بنا به گزارش هایی كه مراكز معتبر منتشر می كنند، این نوع نرم افزارها استفاده ضدامنیتی دارند و نوعی باج افزارند كه به جمع آوری اطلاعات مشتركین اقدام می كنند و فراگیری و استفاده از فیلترشكن ها تبعات بسیار زیادی دارد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش شركت ارتباطات زیرساخت در مسدود كردن فیلترشكن ها اظهار داشت: اقدام شركت زیرساخت این است كه با فراگیری و استفاده از فیلترشكن ها، تحت دستوری كه آقای رییس جمهور دادند و در چارچوبی كه شورای عالی فضای مجازی ارائه داده و منطق هم دارد، نباید اجازه دهد فضای كشور پر از باج افزار شود و باید جلوی اینها گرفته شود. بنابراین این حركت شروع شده و طبق قانون هم بوده است و مشكل مقرراتی درباره این مساله وجود ندارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلالات اینترنتی هم توضیح داد: انسداد فیلترشكن ها نباید سبب افت كیفیت اینترنت و یا تولید مشكلاتی برای كسب و كارها شود. اختلالات اینترنتی مبحث بدی است كه ما از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات خواستیم مبحث را بررسی كند و به اپراتورها هم در این باره تذكر دادیم. روز گذشته پس از ظهر هم جلسه ای با حضور اپراتورها برای بررسی این مورد تشكیل شد.
آذری جهرمی ادامه داد: اما بنا نیست به این مورد بپردازیم كه با دستور فیلترینگی كه آمده و با مخالفت خیلی از مردم مواجه شده است، می توانیم به باج افزارها و فیلترشكن ها اجازه دهیم كه در كشور توسعه پیدا كنند.
وی با تاكید بر مضرات استفاده از فیلترشكن بیان كرد: امیدواریم مسئولانی كه متصدی فیلترینگ هستند، به این مورد توجه داشته باشند زیرا این مسئله یك تهدید بزرگ است. باید مردم را درباره استفاده از فیلترشكن توجیه نماییم تا آن ها با همراهی كنند. زیرا در هر تصمیمی اگر همراهی مردم نباشد، اثراتش مشابه اثرات كنونی و گستردگی باج افزارها می گردد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه فراگیر شدن فیلترشكن ها مطلوب كسانی است كه همواره به دنبال براندازی كشور بودند و این مطلوب نیست، اظهار داشت: همان گونه وزارت امور خارجه آمریكا در سال ۸۹ جزو برنامه هایی كه برای براندازی جمهوری اسلامی داشت، توسعه فیلترشكن بود و حتی گوشیهای اپل را در به شكلی در بازار ایران عرضه می كرد كه بدون فیلترشكن كار نكنند.

استفاده از پیام رسان انتخاب كاربر است
آذری جهرمی با اشاره به اینكه پیام رسان و استفاده از ابزار ارتباطی، انتخاب كاربر است، اضافه كرد: اینكه ما به استفاده از یك پیام رسان نائل باشیم یا نه، تغییری در انتخاب مردم ندارد. البته سیاست كشور ترویج پیام رسان های بومی است و ما بر این اساس مصوباتی در شورای عالی فضای مجازی داشتیم و پیام رسان هایی هم در این حوزه فعالیت كردند. اما این پیام رسان ها باید خدمات و تنوع و كاربری های لازم را برای مردم فراهم نمایند و همینطور اعتماد مردم را جلب كنند.
وی با اشاره به میزان كاربران پیام رسان های بومی بیان كرد: تا روز گذشته ۱۰ میلیون نصب فعال از تعرفه های داخلی روی گوشیهای همراه داشتیم كه البته به معنای ۱۰ میلیون نفر نیست زیرا ممكن است یك نفر چند اپلیكیشن نصب كرده باشد. با این حال آمار قابل توجهی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه مردم از پیام رسان های مختلف استفاده می نمایند و انحصاری هم وجود ندارد، اظهار نمود: البته هنوز ابراز نارضایتی از اقدام انجام شده در مورد مسدود شدن وجود دارد. اما واقعیت این است كه هم پیام رسان های داخلی به تدریج جایگاه خویش را پیدا می كنند كه البته نیاز به زمان دارد و هم دستگاه های مختلف اجرایی و قضایی خویش را به روزرسانی می كنند چراكه محیط ارتباطی دنیا تغییر كرده و نوع برخورد با فضای مجازی باید اصلاح شود.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه اگر بخواهیم ظرفیت های بومی داشته باشیم و آن ها را رشد دهیم، باید شاخص های خویش را تغییر داده و حمایت نماییم، اضافه كرد: البته درنهایت مردم هستند كه تصمیم می گیرند از چه ابزاری استفاده كنند. تمایل ما بر مبنای سیاست های حاكمیتی و ترویج پیام هارسان های بومی است و البته یك سیاست خدشه ناپذیر و مهم در جمهوری اسلامی بر پایه انتظارات مردم تامین شده كه نظرات مردم را لحاظ نماییم و به آن احترام بگذاریم. سرویس های داخلی هم اگر می خواهند شكل بگیرند، باید بر پایه احترام و اعتماد مردم باشد.

دسترسی به سرعت یك گیگابیتی روی نسل چهارم و نیم
وی با اشاره به پروژه های رونمایی شده در همراه اول بیان كرد: مركز عملیات امنیت بومی شركت همراه اول و مركز امداد نجات فوری خدمات مجموعه های صدمه دیده برابر حملات سایبری رونمایی شده است، همینطور مركز داده ای كه به منظور بالا بردن ضرایب پدافند غیرعامل در همراه اول بعنوان پشتیبان مراكز داده قبلی بود، مورد بهره برداری قرار گرفت. مركز پایش شاخص های كیفی شبكه و همینطور ارزیابی شاخص های كیفی شبكه و توسعه آن ها هم مورد بهره برداری قرار گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه دسترسی به نسل سوم و چهارم تلفن همراه اظهار نمود: همراه اول با استفاده از تكنولوژی مایمو (MIMO) و آرایه های آنتنی كه مورد استفاده قرار می گیرد، سرعت دانلود را روی نسل چهار و نیم به یك گیگابیت در ثانیه برساند كه البته برای همه مردم قابل دسترسی نیست و هم نیاز است تجهیزات نصب شود و هم گوشیهایی كه این قابلیت ها را پشتیبانی می كنند، وجود داشته باشد.
آذری جهرمی ادامه داد: ما از همراه خواستیم ظرف ۴۵ روز آینده مبحث این رادیوهای پرظرفیت در مجموعه ورزشگاه آزادی حل شود. زیرا تعداد زیادی از مردم در مدت زمان كوتاهی آنجا جمع می شوند كه باعث قفل شدن شبكه های ارتباطی می گردد و نیاز به ارتباطات وجود دارد. البته لازم است گوشیهایی كه می توانند از این تكنولوژی استفاده كنند، به تدریج مورد استفاده قرار گیرند.



1397/02/25
15:32:24
5.0 / 5
2873
تگهای مطلب: اپراتور , اپل , ارتباطات و فناوری اطلاعات , باج افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴