با اعتیاد اینترنتی مقابله كنید


به گزارش لینك بگیر دات كام تاكنون چه چیزی اعتیاد به رسانه های اجتماعی را بوجود آورده است؟ همانطور كه محققان متوجه شده اند، شبكه های اجتماعی سبب تولید اعتیاد شده و بر شخصیت كاربران تاثیر جبران ناپذیری گذاشته است. یافته های پژوهشگران همینطور نشان داده است كه شبكه های اجتماعی بر خصوصیات شخصی، روان و وجدان فرد تاثیر به سزایی دارد.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، اعتیاد اینترنتی یا سوءكاربری كامپیوتری (Cyber Addict) به گستره وسیعی از مشكلات رفتاری و كنترل انگیزه استفاده از اینترنت اشاره دارد كه بعنوان یك رفتار وسواسی یا آرزوی برقراری پیوند، یا شاید حتی نمودی از انتقال و بازتاب روابط، و یا برطرف شدن نیاز قلمداد می گردد.
چنانچه بخواهیم فردی را معتاد به اینترنت بنامیم باید حداقل سه مورد از معیارهای ۹ گانه ای كه در ادامه می آید را داشته باشد؛ معیارهایی همچون تحمل كه این معیار به معنای صرف زمان بیشتری جهت استفاده از اینترنت به منظور رسیدن به رضایت است. در این شرایط با وجود صرف همان میزان وقت، میزان رضایت مندی كاربر كمتر است و نیاز به زمان بیشتری دارد تا به همان درجه از رضایت قبلی برسد.
همینطور اگر از اینترنت به منظور تخفیف و یا اجتناب از علائم كناره گیری استفاده شود، از اینترنت اغلب در دوره های زمانی بیش از آنچه كه در ابتدا مدنظر بوده استفاده گردد یا حجم قابل توجهی از وقت صرف فعالیت های مربوط به كاربری اینترنتی (جست وجوی كتاب های اینترنتی، جست وجوی فروشندگان اینترنتی، سیروسفر در وب سایت های مختلف و...) شود و یا به خاطر استفاده از اینترنت، از فعالیت های مهم اجتماعی شغلی و یا تفریحی دست كشیده و یا كاسته شود، می تواند از علائم اعتیاد به اینترنت به حساب بیاید.
در هر حال تعامل با خصوصیت های شخصیتی شما می تواند به اعتیاد به رسانه های اجتماعی منجر شود؛ به اعتقاد كارشناسان، عصبانیت، مسئول اعتیاد به رسانه های اجتماعی است و برای جلوگیری از آن باید مقدار كنترل وجدان را بالا برد.

ایزاك وغفی، استادیار سیستم های اطلاعاتی دانشگاه ایالتی بیانگامتن نیویورك، در این باره می گوید پژوهش های زیادی در مورد چگونگی تعامل خصوصیت های شخصیت خاص فرد و اعتیاد به چیزهایی مانند الكل و مواد مخدر و شبكه اجتماعی انجام شده است.
محققان در مطالعه ۵۱st در كنفرانس بین المللی علوم سیستم هاوایی، مطالعات خویش را برروی ۳۰۰ دانش آموز محصل انجام داده اند و دریافتند كه خصوصیت های شخصیتی، روانی، وجدانی و موافقت پذیری از پنج مدل شخصیت افراد است كه برروی رفتار و شخصیت كاربران فضای مجازی تاثیر دارند. آن ها همینطور دریافتند كه دو خصوصیت دیگر - در مدل برون گرا و درون گرا - فرد نقش مهمی در احتمال تولید اعتیاد به شبكه اجتماعی را ایفا می كند.

طبق گفته های محققان، زمانی كه كاربر احساسات منفی مانند استرس و اضطراب را تجربه می كنند، به نظر می رسد به شبكه های اجتماعی بیشتر اعتماد كرده و به آن روی می آورد.
از جانب دیگر، میزان بالا بودن وجدان فرد، داشتن كنترل برروی اهداف خاص سبب جلوگیری از اعتیاد شبكه های اجتماعی و كاهش آن می گردد.

بر مبنای اطلاعات سایت پلیس فتا، مقایسه بین فردی كه به شبكه های اجتماعی اعتیاد دارد و فردی كه ندارد، انجام شد كه طبق آن به نظر می رسید اعتیاد به شبكه ‎های اجتماعی برروی عصبانیت و شخصیت فرد تاثیر گذاشته است. همینطور مضطرب بودن كاربر برای اعتیاد به رسانه های اجتماعی كافی نیست و اگر همراه با عصبانیت و ناامیدی باشد، تاثیر خویش را می گذارد.

بر این اساس كارشناسان تاكید دارد كه كاربران رفتار خویش را كنترل كرده و برای اوقات فراغت خود به شبكه های اجتماعی روی نیاورند زیرا شما را معتاد به خود كرده و بر روی شخصیت شما تاثیرات جبران ناپذیر می گذارند.

چند چاره برای درمان مشكل اعتیاد اینترنتی
همچون چاره های پیشنهادی كارشناسان برای درمان اعتیاد اینترنتی می توان به حد و مرز تعیین كردن برای خود اشاره نمود، به این معنا كه، كم كم ساعاتی كه پشت كامپیوتر صرف می كنید را كمتر كرده و به آن پایبند باشید. همینطور اوقاتی از شبانه روز را بدون كامپیوتر بگذرانید، به این معنا كه تلاش كنید زمانی را كه برای تفریح و انجام كارهای مختلف درنظر گرفته اید، كاملا آزاد فكر كنید و به كامپیوتر اصلا فكر نكنید.

همینطور لیستی از كارهایی كه می توانید به جای نشستن پشت كامپیوتر تان انجام دهید را تهیه كرده و برروی مانیتور كامپیوتر بگذارید، به این شكل متوجه می شوید كه امور مهمتری هم برای انجام دادن وجود دارند؛ یا اسامی افراد خانواده، بستگان و دوستانتان كه می توانند در ترك این اعتیاد به شما كمك كنند را تهیه كنید، زیرا ترك این اعتیاد به تنهایی ممكن است سخت باشد.

در نهایت حتی می توانید كامپیوتر را در نقاط پر رفت و آمد خانه بگذارید. اگر در جایی نشسته باشید كه در اطرافتان رفت و آمد زیاد باشد، تمركز كمتری داشته و ناخودآگاه كمتر وقت صرف استفاده از كامپیوتر می كنید. این كار برای والدینی كه فرزندانشان بی رویه از كامپیوتر استفاده می نمایند، بسیار مفید می باشد.


 

1397/03/18
12:12:46
5.0 / 5
3560
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
از دست ندهید!