وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

بخشی از درآمد اپراتورها صرف توسعه فیبر نوری می شود


به گزارش لینک بگیر دات کام به قول وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، هشت درصد سهم دولت از درآمد اپراتورها در توسعه فیبرنوری هزینه می شود تا سرعت و کیفیت ارتباطات ثابت افزایش یابد.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، بر مبنای مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵ میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد. همینطور از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - به مبحث توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده و گفته بود که برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سرتاسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.
همینطور چهارشنبه هفته گذشته عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره وضعیت توسعه فیبر نوری در کشور اظهار داشت: ما یک طرح ملی را در جهت ایجاد یک شبکه با سرعت و باکیفیت در کشور دنبال می نماییم که طرح فیبر نوری منازل و کسب وکارهاست. دولت امروز تصویب کرد که هشت درصد از سهم دولت از درآمد اپراتورها که تقریباً یک سوم تا یک چهارم سهم دولت می باشد را در توسعه فیبرنوری هزینه نماییم. این مصوبه که در هفته های آینده ابلاغ شود ما فراخوانی به اپراتورها خواهیم داد و پروژه فیبرنوری را با سرعت بیشتری دنبال می نماییم.
در این راستا زارع پور در اینستاگرام خود نوشت: در هیات دولت مصوبه ای راهگشا برای پیشبرد یکی از بزرگترین پروژه های ارتباطی کشور تصویب گردید. بر طبق این مصوبه، هشت واحد درصد از حق السهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه در اختیار این اپراتورها قرار می گیرد تا صرف توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبرنوری شود و سرعت و کیفیت ارتباطات ثابت را بالا برند. با این مصوبه، اپراتورهای همراه بعد از دریافت «پروانه همگرای خدمات ارتباطی» می توانند با استفاده از این تسهیلات، عملا در حوزه ارتباطات ثابت هم ورود پیدا کرده و نسبت به راه اندازی پورت های پرسرعت فیبرنوری برای منازل و کسب و کارها اقدام نمایند.
وی افزود: بدون شک اختصاص سالانه این رقم قابل توجه از جانب دولت سیزدهم نشان دهنده عزم جدی آن به منظور توسعه زیرساخت های شبکه کشور و دسترسی به شبکه پرسرعت جهت رفع نیازهای کاربران و صاحبان مشاغل است و این حسن نیت دولت مردمی هم باعث ترغیب بخش خصوصی برای مشارکت هرچه فعال تر در این پروژه و مسیر اجرای آن هموارتر خواهد شد. البته دولت و مجلس شورای اسلامی برای رفع محدودیت های پیش روی اپراتورها و سرعت بخشی به اجرای این پروژه ملّی، تکالیفی را هم در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای سایر نهادها و دستگاههای مرتبط همچون شهرداری ها و وزارت نیرو پیشبینی کرده است تا با استفاده از ظرفیت های آنها، اجرای این طرح ملّی با سرعت بیشتری تحقق یابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) یکی از پروژه های مهم دولت سیزدهم است که با همکاری همه ذی نفعان تا آخر دولت اجرا خواهد شد تا پوشش ۲۰ میلیون خانوار ایرانی از راه شبکه فیبرنوری تحقق یابد. برخورداری از شبکه باکیفیت و پرسرعت حق همه مردم است و ما در وزارت ارتباطات برای اجرای این پروژه مصمم هستیم.
عزم جدی دولت برای پیشبرد پروژه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری
پیش از این نیز، صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه اجرای پروژه توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) نیازمند حمایت دولت از فعالان بخش خصوصی است، اظهار داشت که این حمایت در دو بخش حمایت های مالی و رفع موانع و محدودیت های پیش روی اپراتورها انجام می شود. همینطور دولت به منظور رفع محدودیت های پیش روی اپراتورها، برنامه هایی را در قانون بودجه ۱۴۰۱ پیشبینی کرده است که به تعامل بهتر با شهرداری ها، وزارت نیرو و سایر سازمان های ذی نفع کمک می نماید.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به حمایت های مالی دولت از اپراتورها برای پیشبرد پروژه FTTx اضافه کرد: در این حوزه دولت چند اقدام مهم انجام داده که نشان دهنده عزم جدی دولت در پیشبرد این پروژه است.
وی مصوبه روز چهارشنبه هیات دولت را یکی از اقدامات مهم در جهت پشتیبانی از بخش خصوصی و ترغیب آنان به مشارکت فعال در این پروژه دانست و اضافه کرد: برپایه مصوبه هیات دولت، هشت درصد حق السهم دولت از درآمد اپراتورهای همراه در اختیار این اپراتورها قرار می گیرد تا صرف توسعه شبکه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری شود. این رقم قبلا سه درصد و در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، پنج درصد پیشبینی شده بود که هیات دولت آنرا به هشت درصد افزایش و با این اقدام حمایت خود از پیشبرد این پروژه ملی را نشان داد.
عباسی شاهکوه ضمن اشاره به این که پروژه توسعه شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) یکی از پروژه های مهم دولت سیزدهم است، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری همه ذی نفعان بتوانیم به اهداف تعیین شده در پروژه توسعه فیبر نوری دست یابیم.
طبق گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پوشش ۲۰ میلیون خانوار ایرانی از راه شبکه فیبر نوری از اهداف پیشبینی شده در این پروژه است.
به توسعه شبکه فیبر نوری با حمایت عملیاتی دولت از اپراتورها امیدوار هستیم
همینطور به نقل از شرکت مخابرات ایران، مجید سلطانی، مدیرعامل این شرکت، اظهار نمود: به منظور تحقق برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت توسعه ۵ میلیون پورت باند پهن ثابت در کشور تا آخر سال ۱۴۰۳، شرکت مخابرات ایران با ادامه فعالیتهای خود در زمینه توسعه شبکه مخابراتی در ۳۱ استان کشور، موفق به افزایش میزان ظرفیت سازی پورت های باند پهن ثابت شامل VDSL و FTTH در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۷ هزار و ۸۰۰ پورت شده است. با عنایت به ظرفیت سازی انجام شده قبلی، مجموع ظرفیت بوجود آمده FTTH تابحال به ۸۸۷ هزار و مجموع پورت منصوبه VDSL به ۲۲۷ هزار و ۵۴۲ پورت رسید.
سلطانی با اشاره به اینکه تحقق طرح توسعه فیبر نوری دولت نیازمند پشتیبانی از مخابرات و اپراتورها است، تصریح کرد: بهترین چاره برای اجرای این طرح، حمایت همه جانبه دولت و حاکمیت از اپراتورها و شرکت مخابرات ایران است تا این طرح به سرانجام برسد و در این راه جهت توسعه ۵ میلیون پورت باند پهن ثابت در کشور تا آخر سال ۱۴۰۳ کاملا خوش بین هستیم.



1401/02/10
12:04:53
5.0 / 5
819
تگهای مطلب: VDSL , اپراتور , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
از دست ندهید!