سلاحی به نام فیسبوك در دست مردم و شبه نظامیان لیبی


لینك بگیر دات كام: نقش فیسبوك در سرنگونی معمر قذافی پس از 4 دهه دیكتاتوری در لیبی بر كسی پوشیده نیست.



به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از خبر آنلاین، قذافی كسی بود كه مردم برای خرید دستگاه فكس یا پرینتر باید از حكومتش اجازه می گرفتند و سپس با استفاده از فیسبوك و مردمی كه از این پلت فرم برای اتحاد ضد وی استفاده كردند، نابود شد.
حالا بعد از حوادث 2011 لیبی بدون حكومت مركزی بوده و این گروه های مسلح و جناح های سیاسی تحت نفوذ قطر یا امارات هستند كه منطقه به منطقه سرزمین قذافی را به صورت خودمختار اداره می كنند.
اما امروز فیسبوك همچنان ابزار قدرتمندی برای تبلیغ و سركوب در لیبی است و مردمی كه امكان دارد روزانه با 12 ساعت قطعی برق مواجه باشند، تنها چیزی كه دارند موبایل است تا بعد از وصل شدن برق با استفاده از فیسبوك ببینند چه اتفاقاتی افتاده است.
نفوذ فیسبوك در لیبی عمدتاً محصول اختلال در عملكرد سیاسی قدرت در این كشور است و بدون قدرت مركزی، ایستگاه های رادیو-تلویزیونی در كنار روزنامه هایی كه در دست گروه های مسلح است با حضور عرب های خارجی از قطر، امارات و... اخبار موردنظر خویش را منتشر می كنند و مردم هم با توسل به فیسبوك دنبال اخبار صحیح می گردند، اما شبه نظامیان هم قدرت عجیبی در فیسبوك برای خود به راه انداخته و اخبار موردنظر خویش را منتشر می كنند.
شبه نظامیان خودمختار در لیبی به این مورد اكتفا نكرده و با استفاده از فیسبوك دست به فروش سلاح هم می زنند كه این كار در فیسبوك غیرقانونی می باشد.
تهدید به قتل كاربران در فیسبوك مشكل بعدی است كه در این كشور به وجود آمده و بیش از 30 هزار نفر از تاجران این كشور را فراری داده است.
شهر شرقی بنغازی كه زیر نظر ژنرال khalifa Hifter اداره می شود، واحد آنلاین متشكل از نظامیان دارد كه با تعقیب صفحات اسلام گرایان در فیسبوك، آن ها را به دام انداخته و دستگیر و زندانی می كنند. برخی را هم مجبور می كنند تا شهر را برای همیشه ترك كنند.
وضعیت مشابهی را در شهر طرابلس می بینیم كه نیروی ویژه رعب و وحشت به رهبری فرمانده نظامی محافظه كار، Abdulrauf kara تشكیلاتی مانند پلیس مذهبی عربستان سعودی را پیاده سازی كرده و مدیریت می كند.
سال گذشته 20 نفر كه در یك اجلاس كُمیك لباس های اسپایدرمن و... به تن داشتند را با استفاده از فیسبوك ردیابی كرده و بازداشت كردند.
در اوت 2017 نویسنده خانمی در فیسبوك موردحمله قرار گرفت و سرانجام توسط نیروی ویژه عبدالرئوف بازداشت شد.
گسترش جملات نفرت انگیز در فیسبوك سبب شده است تا عرب زبانان عضو تیم بین المللی پالایش فیسبوك دست به فیلتر صفحاتی بزنند كه خشونت را ترویج می كنند اما گفته می گردد كاربران با گرفته پرینت اسكرین، صفحات حذف شده را دست به دست می چرخانند و عملاً به خشونت دامن می زنند.
فیس بوكی كه مردم را ضد قذافی متحد كرد، امروز به سلاحی خطرناك در دست شبه نظامیان تبدیل گشته است و دوبینی عمیقی میان مردم لیبی بوجود آورده است.
مردم لیبی بنابراین معتقد شده اند كه اگر بتوان فیسبوك را در كشور تعطیل كرد، نیمی از مشكلاتشان حل خواهد شد.

5656


1397/06/15
13:20:42
5.0 / 5
2677
تگهای مطلب: آنلاین , فیسبوك , فیلتر , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
از دست ندهید!