اسکیما چیست و چرا برای سئو مهم است


اسکیما یک راه عالی برای کمک به وب سایت شما در برابر رقبای سئوی شما است.

در ادامه دلیل نیاز به اسکیما و نحوه اضافه کردن آن به صفحات وب را خواهیم گفت. پس با لینک بگیر تا انتهای مطلب همراه باشید.
 
 
نشانه گذاری اسکیما، که در Schema.org یافت می شود، شکلی از ریزداده یا میکرو دیتا است. پس از اضافه شدن نشانه گذاری اسکیما به یک صفحه وب، یک توصیف پیشرفته (که معمولاً به عنوان قطعه غنی یا rich snippet شناخته می شود) ایجاد می کند که در نتایج جستجو ظاهر می شود.
 
موتورهای جستجوی برتر - از جمله گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس - برای اولین بار در سال 2011 شروع به همکاری با Schema.org برای ایجاد اسکیما کردند.
 
نشانه گذاری اسکیما به ویژه در الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل و RankBrain اهمیت یافت. اینکه چگونه یک موتور جستجو زمینه یک پرس و جو را تفسیر می کند، کیفیت یک نتیجه جستجو را تعیین می کند.
 
اسکیما می تواند زمینه شناسایی را برای یک صفحه وب مبهم فراهم کند.
 
به گفته Schema.org:
 
اکثر وب مسترها با تگ های HTML در صفحات خود آشنا هستند. معمولاً تگ های HTML به مرورگر می گویند که چگونه اطلاعات موجود در تگ را نمایش دهد. به عنوان مثال، <h1>لینک</h1> به مرورگر می‌گوید که رشته متن "لینک" را در قالب عنوان 1 نمایش دهد. با این حال، تگ HTML هیچ اطلاعاتی در مورد معنای رشته متنی ارائه نمی دهد - "لینک" می تواند به خرید بک لینک اشاره کند، یا می تواند به یک نوع پیوند اشاره کند - و این می تواند کار را برای موتورهای جستجو  برای نمایش هوشمندانه محتوای مرتبط به کاربر دشوارتر کند.
 

آیا اسکیما رتبه بندی جستجوی شما را در گوگل بهبود می بخشد؟

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ریزداده تأثیر مستقیمی بر رتبه بندی جستجوی ارگانیک دارد وجود ندارد.
 
با این وجود، ریچ اسنیپت‌ها (قطعه غنی) باعث می‌شوند صفحات وب شما در SERP برجسته‌تر ظاهر شوند. این دید بهبود یافته نشان داده شده است که نرخ کلیک را بهبود می بخشد.
 
طبق یک مطالعه توسط acm کیو، کمتر از یک سوم از نتایج جستجوی گوگل شامل یک قطعه غنی با نشانه گذاری Schema.org است. این یک فرصت بزرگ را برای سایت شما به ارمغان می آورد.
 
امروزه موارد بسیار کمی در سئو می توانند به سرعت جایگاه صفحه را در گوگل جابجا کنند. خبر خوب اینست که اسکیما می تواند.
 

اسکیما برای چه کارهایی استفاده می شود؟

  • کسب و کارها و سازمان ها
  • مناسبت ها
  • افراد
  • محصولات
  • دستور پخت
  • بررسی ها
  • فیلم ها
در بالا برخی از محبوب ترین کاربردهای اسکیما آورده شده است. با این حال، این احتمال وجود دارد که اگر هر نوع داده‌ای در وب‌سایت خود دارید، یک آیتم اسکوپ (itemscope)، نوع آیتم (itemtype) و خصوصیت آیتم (itemprop) مرتبط داشته باشد.
 

اضافه کردن اسکیما به صفحات وب سایت

با استفاده از میکرو دیتا

میکرو دیتا مجموعه‌ای از تگ‌ها است که قصد دارند حاشیه‌نویسی عناصر HTML را با برچسب‌های قابل خواندن توسط ماشین بسیار آسان‌تر کنند. Microdata مکانی عالی برای مبتدیان برای شروع است زیرا استفاده از آن بسیار آسان است. با این حال، یک نقطه ضعف استفاده از میکروداده این است که شما باید هر مورد را در بدنه صفحه وب خود علامت گذاری کنید. همانطور که می توانید تصور کنید، این می تواند به سرعت باعث کثیف کاری شود.
قبل از اینکه شروع به اضافه کردن اسکیما به صفحات وب خود کنید، باید «نوع آیتم» محتوای صفحه وب خود را مشخص کنید.
 
به عنوان مثال، آیا محتوای وب شما بر روی غذا تمرکز دارد؟ موسیقی؟ تکنولوژی؟
 
هنگامی که نوع آیتم را مشخص کردید، اکنون می توانید تعیین کنید که چگونه می توانید آن را برچسب گذاری (تگ گذاری) کنید.
 
بیایید با یک مثال پیش برویم. فرض کنید شما صاحب فروشگاهی هستید که مینی کامپیوتر باکیفیت می فروشد. اگر بخواهید به سورس کد صفحه اصلی خود نگاه کنید، احتمالا چیزی شبیه به این خواهید دید:
 
<div>
<h1>مینی کامپیوتر</h1>
<h2>معرفی و فروش مینی كامپیوتر در سایت minicomp</h2>
<p> اخبار روز دنیای فناوری اطلاعات مرتبط با سخت افزار و نرم افزار و مینی پی سی</p>
<p>459 Humpback Road</p>
<p>رایانه كوچك یا مینی كامپیوتر (Minicomputer) نوعی از رایانه است كه بیشتر امكانات و تواناییهای رایانه های معمولی را داراست اما از لحاظ اندازه فیزیكی كوچك تر و دربردارنده مزایایی نسبت به رایانه های سنتی است.</p>
<p><a href=”https://www.minicomp.ir/”>معرفی و فروش مینی کامپیوتر</a></p>
<p>ساعت کاری مینی کامپیوتر: </p>
<p>Mon-Sat 8am – 10:30pm</p>
<p>Sun: 2pm – 8pm</p>
</div>
 
هنگامی که کد را بررسی کردید، می خواهید بخشی از صفحه وب خود را پیدا کنید که در مورد آنچه کسب و کار شما ارائه می دهد صحبت می کند. در این مثال، آن داده را می توان بین دو تگ <div> یافت.
اکنون، در بالای کد می توانید این را اضافه کنید:
 
<div itemscope>
 
با افزودن این تگ، بیان می‌کنیم که کد HTML موجود بین بلوک‌های <div> یک آیتم خاص را مشخص می‌کند.
در مرحله بعد، ما باید با استفاده از ویژگی "itemtype" برای شناسایی نوع آیتمی که صفحه وب ما در مورد آن است (تکنولوژی) را نشان دهیم.
 
<div itemscope itemtype=”https://schema.org/tech”>
 
یک نوع آیتم به شکل URL (مانند https://schema.org/tech) ارائه می شود. به عنوان مثال، فرض کنید که سایت شما به جای فناوری، حول محور محصولات زیبایی می چرخد. URL نوع مورد شما ممکن است به شکل زیر باشد:
 
https://schema.org/beauty
 
برای آسان‌تر کردن کارها، می‌توانید فهرستی از انواع آیتم‌ها را در سایت اسکیما به آدرس https://schema.org/docs/full.html مرور کنید، بعلاوه می‌توانید برنامه‌های افزودنی را برای شناسایی موجودیت خاصی که به دنبال آن هستید، مشاهده کنید. به خاطر داشته باشید که این لیست همه جانبه نیست، بنابراین این احتمال وجود دارد که نوع آیتم را برای جایگاه خاص خود پیدا نکنید.
با ردیابی به صفحه فناوری، می خواهید بخشی از صفحه وب را که حاوی نام کسب و کار است برچسب گذاری کنید. می توانید این کار را بین تگ های <h1> انجام دهید.
 
اکنون از تگ "itemprop" استفاده می کنیم که ویژگی های یک آیتم را برچسب گذاری می کند:
 
<h1 itemprop="name">مینی کامپیوتر</h1>
 
اکنون می توانید این تگها را در بقیه صفحه اعمال کنید. هنگام استفاده از تگ ها برای شناسایی ویژگی های آیتم، لازم نیست کل خط را برچسب گذاری کنید، فقط قسمتی را که ویژگی به آن ارجاع می دهد تگ کنید.
این کد ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما schema.org مثال‌هایی در مورد نحوه استفاده از انواع آیتم‌ها ارائه می‌دهد، بنابراین می‌توانید ببینید که کد قرار است چه کاری انجام دهد. نگران نباشید، شما در تلاش برای کشف این موضوع تنها نخواهید ماند!
اگر هنوز کمی از این کد ترسیده اید، راهنمای نشانه گذاری داده های ساختاریافته گوگل، برچسب گذاری صفحات وب شما را بسیار آسان می کند. برای استفاده از این ابزار شگفت‌انگیز، کافی است نوع آیتم خود را انتخاب کنید، URL صفحه هدف یا محتوایی را که می‌خواهید هدف قرار دهید، قرار دهید و سپس عناصر مختلف را برجسته کنید تا بتوانید آنها را تگ کنید.
 

با استفاده از RDFa

RDFa مخفف عبارت Resource Description Framework در Attributes است. اساسا، RDFa یک افزونه برای HTML5 است و برای کمک به کاربران در علامت گذاری داده های ساختاریافته طراحی شده است.
RDFa به عنوان یک توصیه W3C در نظر گرفته می شود، به این معنی که یک استاندارد وب است و می توان از آن برای زنجیره واژگان داده های ساخت یافته با هم استفاده کرد. این به ویژه در صورتی مفید است که می خواهید داده های ساختار یافته ای را اضافه کنید که فراتر از محدودیت های Schema.org است.
برای شروع، مطمئن شوید که واژگانی که استفاده می‌کنید در Schema.org وجود دارد و صفحه وب مورد نظر به یک صفحه فناوری اشاره می‌کند.
برای این مثال، می‌توانید technology را در Schema.org جستجو کنید تا یاد بگیرید چگونه عناصر مختلف را برچسب‌گذاری کنید. به طور معمول، نمونه هایی را در نزدیکی پایین صفحه پیدا خواهید کرد که نحوه استفاده از آنها را در عمل به شما نشان می دهد. برای مشاهده نمونه های خاص RDFa به سادگی روی تب RDFa کلیک کنید.
 

نتیجه

امیدواریم هر ترسی که ممکن است با شنیدن کلمه اسکیما (Schema) یا داده ساختاریافته (Structured Data) داشته باشید، از بین رفته باشد. اعمال اسکیما بسیار ساده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد و بهترین روشی است که باید در صفحات وب خود بگنجانید. در آموزش سئوی لینک بگیر دات کام مفاهیم دیگر سئوی داخلی را مطالعه کنید تا بهترین وبسایت را برای دوستی با گوگل و بالا آمدن در نتایج جستجو داشته باشید.
 
اگر این آموزش برای شما مفید بود لطفا آنرا لایک کنید و برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
 
1401/06/31
00:29:54
4.4 / 5
437
تگهای مطلب: آموزش سئو , اسكیما , سئوی خارجی , موتورهای جستجو
این مطلب را می پسندید؟
(8)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
علی صفرزاده:
مفهوم اسکما را خیلی خوب شرح دادین. سپاس
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
از دست ندهید!