نحوه اتصال كارت سوخت به كارت بانكی


لینك بگیر دات كام: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیم دولت برای اتصال كارت سوخت به كارت بانكی و نحوه ی اتصال آنها، از صرفه جویی ۳۳۰ میلیارد تومانی در صدور كارت اطلاع داد.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، همزمان با آغاز به كار سامانه ثبت نام اتصال كارت سوخت به كارت بانكی امروز رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بامداد امروز (دوشنبه) با حضور در سازمان فناوری اطلاعات از مركز ملی تبادل داده موسوم به GSB بازدید كردند.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه ی تشریح پیشرفت ها و موانع توسعه دولت الكترونیكی، درباره ی نحوه اتصال كارت سوخت به كارت بانكی اظهار نمود: ۵۵ درصد نازل های پمپ بنزین ها به سیستم های متمركز ما متصل شده اند و ۴۵ درصد نازل ها به دستگاه های pos (پرداخت) متصل هستند.
وی افزود: تمام دستگاه ها كه به صورت متمركز در جایگاه های سوخت قرار دارند، به نازل ها متصل شده و به روزرسانی شده اند. بانك مركزی هم به اپراتورهای پرداخت الكترونیك (psp) دستورالعملی داده كه برمبنای آن دستگاه های پرداخت باید به روزرسانی شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم چنین توضیح داد: به محض ثبت نام كاربر برای اتصال كارت سوخت به كارت بانكی، بانك مركزی به بانك دارنده كارت دستور می دهد كه كیف پول الكترونیكی داخل كارت تولید شود و امكان پرداخت مبلغ سوخت با استفاده از كارت بانكی دارنده كارت سوخت فراهم گردد.
جهرمی با بیان این كه قبل از این برای سیستم مدیریت سوخت كشور از یك سیستم الكترونیكی استفاده می شد، اضافه كرد: با این حال، مشكلاتی در این سیستم وجود داشت همچون مفقود شدن كارت سوخت و دیگر مسائل اما امروز دولت تصمیم گرفته با روش نوین این روش را انجام دهد و بدین ترتیب وزارت نفت بعنوان محور موضوع، بخشی از كار را برعهده گرفته و دستگاه هایی همچون بانك مركزی، ناجا، وزارت ارتباطات و ثبت احوال هم هر كدام بخشی از كارت را برعهده گرفتند.

استفاده از كارت، دو ساعت بعد از اعلام درخواست
وی با بیان این كه افراد باید درخواست خود برای اتصال كارت سوخت به كارت بانكی را عرضه كنند، اظهار داشت: بعد از اعلام درخواست، ظرف دو ساعت این كارت قابل استفاده می باشد. تنها ۳۳۰ میلیارد تومان هزینه صدور كارت بوده كه این هزینه در این روش صرفه جویی می گردد. هم چنین در هزینه ی توزیع و وقت مردم هم صرفه جویی خواهد شد.
آذری جهرمی با اشاره به ثبت نام و درخواست برای اتصال كارت سوخت و بانكی از امروز تصریح كرد: از امروز ساعت ۸ تا ۱۱، ۱۵۷ هزار رجوع برای این كار انجام شده است. این درخواست می تواند با استفاده از اپلیكیشن دولت همراه و سایت دولت الكترونیكی صورت گیرد.
وزیر ارتباطات هم چنین در جلسه تشریح زیرساختهای دولت الكترونیكی اظهار نمود: با تحقق دولت الكترونیكی، هزینه های دولت و حاكمیت كاهش و بهره وری افزایش می یابد.
آذری جهرمی با بیان این كه در برنامه ششم توسعه، تكالیفی برعهده دستگاه های مختلف برای توسعه دولت الكترونیكی گذاشته شده است، اضافه كرد: وزارت ارتباطات مسوول زیرساخت ها بوده است. لزوم توسعه دولت امروز بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت و توجه ویژه ای می طلبد. اصل مبحث توسعه دولت الكترونیك، اصلاح فرآیندهای نحوه خدمت رسانی است كه جای كار زیادی دارد.

وی با اشاره به اتصال كارت سوخت و بانكی با استفاده از زیرساخت های دولت الكترونیك اظهار نمود: هنوز خدمات بسیاری بر بستر دولت هست و خیلی از سرویس ها هم وجود دارند كه می توانند الكترونیكی شوند اما هنوز به چرخه ی دولت الكترونیكی نپیوسته اند كه امیدواریم با همكاری دستگاه ها و ظرفیت های موجود این اتفاق بیفتد. این مورد در برنامه ی دولت بوده، مجلس در قانون برنامه ی ششم توسعه اجبار كرده و درخواست مردم هم بوده كه خدمات اینگونه ارائه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سراسر كشور، ۲۵۰۰ دستگاه هستند كه خدمت عرضه می دهند؛ ۶۷ درصد دستگاه ها در مرحله اول هستند كه الكترونیكی كردن خدمات است، ۲۰۶ دستگاه به مركز تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات متصل شده اند، ۳۵ دستگاه عرضه خدمات می كنند و ۹۵ درصد دستگاه ها خدمات را دریافت می كنند.
آذری جهرمی با بیان این كه هنوز بخش اعظمی از دستگاه ها عرضه خدمات را در مركز تبادل شروع نكردند، اضافه كرد: الزامات فنی فراهم است اما عزم جدی در دستگاه ها مختلف دولت، قوه قضاییه و سایر نهادها را لازم داریم. تجربه ی ما در مبحث مبارزه با قاچاق گوشی، توزیع حمایت های دولت از جامعه نیازمند با همكاری وزارت تعاون و تجربه ما در كارت سوخت وجود دارد اما هنوز جای كار بسیاری باقی مانده است كه با پیوستن به دولت الكترونیك می توان این كارها را تسریع كرد.
وی با تاكید بر تولید تسهیلات برای كسب و كارها اظهار داشت: با دولت الكترونیكی، تسهیلات جدی برای كسب و كارها، از دو جهت صدور مجوزها و اطلاعاتی كه می تواند در اختیار آنها قرار گیرد، تولید می گردد. می توان به جای خدمات G2C، به كسب و كارها، خدمات G2B ارائه دهیم كه باعث بهبود شاخص كسل و كار در كشور می گردد و بحث شفافیت و مبارزه با فساد هم در این باره فراهم است.
در این بازدید، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و امیر ناظمی- رییس سازمان فناوری اطلاعات - و سایر مسئولان در رابطه با این حوزه، گزارشی از آخرین وضعیت خدمات دهی مركز ملی تبادل داده در عرضه خدمات در رابطه با كارت سوخت ارائه كردند.
امیر ناظمی - رییس سازمان فناوری اطلاعات - در این دیدار با اشاره به اقداماتی كه در حوزه دولت الكترونیكی و دولت هوشمند انجام شده است، اظهار داشت: در طرح اتصال كارت سوخت به كارت بانكی و تبادل اطلاعات بین آنها از صدور 10 میلیون كارت سوخت و هزینه زیرساخت ها و اتصالات چند میلیاردی جلوگیری شد.
وی در بخش دیگری از این گزارش به اجرای طرح رجیستری در حوزه دولت هوشمند اشاره نمود و اضافه كرد: از اجرای این طرح تابحال بیشتر از 260 میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده شده است كه تا آخر امسال این رقم می تواند به 1750 میلیارد تومان بالغ شود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به 23 پروژه كلان دولت الكترونیكی كه در دولت مصوب شده است، خاطرنشان كرد: این پروژه ها در سازمان ها و دستگاه های دولتی تا آخر سال 99 باید به اجرا برسد و با اجرای آن 111 خدمت و 135 زیر خدمات عرضه می گردد.
وی در انتها گزارش خود پیشنهادات سازمان فناوری اطلاعات برای اجبار دستگاه ها و نهادهای دولتی و حاكمیتی در پیوستن به دولت الكترونیكی و تخصیص بودجه برای پیشبرد پروژه های این حوزه را عرضه كرد.
علی لاریجانی - رییس مجلس شورای اسلامی - پس از بازدید از مركز ملی تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات، با اشاره به قانون برنامه توسعه و بازدید از زیرساخت های دولت الكترونیكی، اظهار داشت: گام هایی كه وزارت ارتباطات از نظر زیرساختی برداشته بسیار مهم و قابل توجه است.
وی با بیان این كه منظور از دولت الكترونیكی از نظر قانون گذار حكومت هوشمند است، اضافه كرد: دولت الكترونیكی فقط مختص قوه مجریه نیست و بقیه قوا و نهادهای حاكمیتی همچون دستگاه قضایی، قوه مقننه و نیروهای مسلح كه خدماتی به مردم و دستگاه های دیگر عرضه می كنند هم باید اطلاعات خویش را از این درگاه برای دسترسی مردم و آسان سازی امور ارائه نمایند.
لاریجانی خاطرنشان كرد: اگر در این زمینه نیاز به روشن شدن قانون داریم می توانیم با استفاده از شورای هماهنگی قوای سه گانه به دستگاه ها ابلاغ نماییم.
وی با اشاره به این كه طبق گزارش ها در حدود 2500 دستگاه باید اطلاعات خویش را عرضه كنند، اضافه كرد: این در شرایطی است كه تابحال 260 دستگاه یعنی حدود یك دهم این تعداد اطلاعات خویش را عرضه دادند و این اشكال بزرگی است كه می توانیم با تشویق و تنبیه این مشكل را مرتفع نماییم و اگر دستگاه هایی سخت افزار و نرم افزار لازم را دارند از اجبار قانونی برای اتصال به درگاه دولت الكترونیكی استفاده نماییم.
رییس مجلس شورای اسلامی به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات هم اشاره نمود و اظهار داشت: حق هر شهروندی است كه در موارد مورد نیاز به اطلاعات دسترسی داشته باشد و در تمام كشورها هم این مورد دنبال می گردد.
وی با تاكید بر دستاوردهای دولت الكترونیكی در جهت شفافیت و مبارزه با فساد به بحث قانون انتخابات پرداخت و تصریح كرد: وزارت ارتباطات با شورای نگهبان و دستگاه های ذیربط در برگزاری الكترونیكی انتخابات جلساتی داشته باشد تا با حل اشكالات، انتخابات در كشور به صورت الكترونیكی برگزار گردد.
لاریجانی خاطرنشان كرد: انتخابات الكترونیكی سبب شفافیت و تشویق مردم به حضور در انتخابات می گردد و البته در برخی از كشورهای همسایه انتخابات به صورت الكترونیكی برگزار می گردد و ما هم حتما به كمك وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به این نقطه برسیم.
وی الكترونیكی و هوشمندسازی خدمات را برای بنیه اقتصادی كشور یك امر ضروری عنوان نمود و اظهار داشت: در این زمینه تاكیدات مقام معظم رهبری و قانون هم داریم و باید همت كرد.
رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این كه در حوزه فضای مجازی كمبود قانون وجود دارد، اضافه كرد: برای این منظور نیازمند كار مشتركی بین دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، كمیسیون مربوطه در مجلس و وزارت ارتباطات هستیم تا در حوزه امنیت و حقوق خصوصی در فضای مجازی مقررات و قوانینی تدوین و تصویب شود.
وی ادامه داد: اگر این پیشنهادات بار مالی نداشته باشد، بهتر است به صورت طرح عرضه شود تا با سرعت بیش تری به تصویب برسد و پیشنهاداتی كه بار مالی دارد به صورت لایحه از سوی دولت عرضه شود.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، به دنبال تصمیم اتخاذ شده به منظور پیشگیری از قاچاق سوخت در خصوص فعال شدن سامانه كارت سوخت، مالكان خودرو و موتوسیكلت هایی كه به هر علت فاقد كارت سوخت هستند، می توانند با رجوع به سایت mob.gov.ir و یا نصب مجانی اپلیكیشن خدمات دولت همراه نسبت به صدور كارت سوخت با اتصال به كارت بانكی خود اقدام نمایند.
اضافه شدن خدمات سهمیه سوخت به كارت بانكی با چند كلیك، نمود دیگری از پیاده سازی دولت الكترونیكی است تا در صورت مفقودی كارت سوخت بدون نیاز به صرف هزینه و وقت تنها با اتصالی به آسانی و با چند كلیك، كارت بانكی را به كارت سوخت تبدیل می گردد.
پیش بینی می گردد با اتصال كامل دستگاه ها و نهادهای حاكمیتی به دولت الكترونیكی، هزاران میلیارد تومان از نظر مالی و از نظر رجوع مردم به این نهادها و دستگاه ها صرفه جویی صورت گیرد.



1397/09/06
18:59:02
5.0 / 5
2113
تگهای مطلب: اپراتور , اپل , اپلیكیشن , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳