رئیس مركز ملی فضای مجازی:

هاتگرام و طلاگرام بزودی مستقل می شوند


لینك بگیر دات كام: رئیس مركز ملی فضای مجازی با اشاره به اینكه وزارت ارتباطات سروری نخریده كه در اختیار تلگرام های فارسی قرار دهد، اظهار داشت: با اقدام شركت گوگل، فرایند استقلال هاتگرام و طلاگرام سرعت گرفته است و بزودی خبر استقلال آنها را می شنویم.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی امروز (سه شنبه) در حاشیه امضای تفاهم نامه میان شورایعالی فضای مجازی و شورایعالی انقلاب فرهنگی، در پاسخ به نحوه پشتیبانی از پیام رسان های داخلی اظهار نمود: در تصمیماتی كه در كمیسیون مربوطه در مركز ملی داشتیم، بنا شد به علت محدودیت در امكانات، از دو یا سه پیام رسان بیشتر حمایت نكنیم كه اینها از لحاظ عده امكانات و تیم فنی و كاربران و پارامترهایی كه وجود داشته، در اولویت حمایت دولت قرار دارند. البته این بدان مفهوم نیست كه دیگر پیام رسان ها صلاحیت ندارند و افراد از اینكه با آنها همكاری كنند نهی شوند.
وی افزود: همینطور جلساتی را با قسمت های مختلف دولت برگزار می نماییم كه خدمات دولت الكترونیك روی این پیام رسان ها برود. البته بحث هایی بود در خصوص اینكه وزارت ارتباطات امكانات سخت افزاری و زیرساختی برای آنها فراهم آورد كه سازمان برنامه بودجه می گوید این امكانات باید از محل برنامه های خودش هزینه شود، اما از آنجایی كه این وزارتخانه درگیر بودجه است، روند فرایند آن كمی كند است.
دبیر شورایعالی فضای مجازی درباره ی ادامه وضعیت تلگرام های فارسی بیان كرد: این بحث ها مقداری سیاسی شده است. هاتگرام و طلاگرام از همان ابتدا با مجوز به فعالیت خود ادامه دادند، چونكه شركت حمایت كننده از این پیام رسان ها مسلماً برای فعالیت نیاز به پهنای باند داشته كه توسط وزارت ارتباطات تأمین شده است و بر اساس مجوز قوه قضائیه و مركز بوده. قوه قضائیه این حق قانونی را دارد كه مجوز دهد كه مجوز را به مركز ملی داده و مركز هم مجوز را به این شركت ابلاغ نمود كه می تواند به فعالیتش ادامه دهد.
حمایت های نجومی از تلگرام های فارسی صحت ندارد
فیروزآبادی با اشاره به ارقامی حمایتی دولت از تلگرام های فارسی اظهار نمود: اعدادی كه مطرح می شود بسیار نجومی است و حقیقت ندارد. گفته شده به جهت اینكه هاتگرام و طلاگرام مستقل شوند، به حجم سرمایه گذاری بالایی نزدیك به ۲۵۰ میلیارد تومان نیاز دارد، اما دولت تا كنون چنین پولی را واگذار نكرده و شاید اینكه این پیام رسان ها نتوانستند مستقل شوند، علتش عدم توانایی شركت در تأمین این پول بوده است.
وی با اشاره به اینكه وزارت ارتباطات سروری نخریده كه در اختیار تلگرام های فارسی قرار دهد، اضافه كرد: اگر بوده هم خیلی محدود بوده است و آنطور كه بعضی می گویند صدها سرور بوده نیست. شركت ها وقتی می خواهند بزرگ شوند، به دنبال شركا می گردند. این شركت پشتیبان هاتگرام و طلاگرام برای بزرگ شدن و تبدیل به یك پیام رسان ملی، توانایی سرمایه گذاری نداشته و به دنبال شریك بوده است كه شركایش سرور آوردند اما این شریك وزارت ارتباطات نیست.
دبیر شورایعالی فضای مجازی در پاسخ به وضعیت تلگرام های فارسی بعد از حذف آنها از فروشگاه آنلاین گوگل بیان كرد: خبرهای خوبی وجود دارد و به خصوص فشاری كه آمریكایی ها وارد می كنند سبب شده كه سرعت بگیرند و بزودی اعلام می كنند كه این استقلال اتفاق می افتد.
پیام رسان های داخلی شكست نخورده اند
فیروزآبادی با اشاره به اینكه مخالف این حرف هستم كه پروژه پیام رسان داخلی شكست خورده است، اظهار داشت: به هیچ وجه در استقلال، حوزه تكنولوژیكی و خدمات به مردم شكست نمی خوریم. ما مردم توانمندی هستیم و انتظارمان بالاست كه این روند سرعت بگیرد و پیام رسان های داخلی غالب شوند. در همین یك سال اخیر كه از اردیبهشت، پیام رسان های داخلی را پشتیبانی كردیم، تعداد كاربران، تنوع پیام رسان ها، حركت پیام رسان ها به سمت تخصصی شدن، ظهور و بروز سكوهای پیام رسانی كه چندین خدمت عرضه می دهند، مناسب بوده است.
وی افزود: سرعت تحولات ما در رشد پیام رسان های داخلی كمتر از سرعت رشد پیام رسان های خارجی در كشور خودشان نبوده است. البته ما تصوری داشتیم و مردم و مسؤولان انتظار داشتند كه ظرف شش ماه یا یك سال به خودكفایی برسیم اما این مورد زمان برده است. البته من امیدوار به آینده هستم كه بزودی با رشد پیام رسان های داخلی، مردم چشمی به پیام رسان های خارجی نداشته باشند.
رئیس مركز ملی فضای مجازی درباره ی مبحث نحوه حمایت وزارت ارتباطات و صداوسیما از پیام رسان های داخلی اظهار داشت: این مباحث به شكلی سیاسی شده است. بررسی های ما نشان داده است هر دستگاهی به مقدار اختیاراتش كمك كرده، كسانی هم كه كمك نكردند یا گفتند اشكال قانونی وجود دارد یا به آنها از رده های بالاتر مجوز داده نشده است.
وی افزود: صداوسیما تشكیلات بزرگی است و مدیرانش هم تلاش كردند این طرح با موفقیت اجرا شود، اما در رده های مختلف، نظرات مختلف و مقاومت هایی وجود دارد كه امكان دارد برای وزارت ارتباطات گله ایجاد كند و در مقابل وزارت ارتباطات هم در بعضی حوزه ها امكان دارد به علت اینكه مجوز یا بودجه نداشتن، به آنچه كه قول داده عمل نكرده باشد كه این مورد اعتراض صداوسیما قرار می گیرد، اما ما اینجا هستیم كه مشكلات كشور را حل نماییم.
بررسی نقش فضای مجازی در مرگ طلبه همدانی
دبیر شورایعالی فضای مجازی همینطور درباره نقش فضای مجازی درباره مرگ طلبه همدانی اظهار داشت: در این حادثه باید بررسی نماییم ببینیم چه كسی مقصر بوده و چرا كوتاهی صورت گرفته است. این مورد قصور یا تقصیرات كسانی كه در این عرصه نقش داشته اند را نفی نمی نماید. نهادهایی مانند نیروی انتظامی، وزارت ارتباطات یا حتی دستگاه های رسانه ای كشور، در این عرصه نقش دارند و ما این مورد را با كمك قوه قضائیه رسیدگی می نماییم.
وی درباره انتقادات از وزارت ارتباطات درباره ی عدم مدیریت فضای مجازی، بیان كرد: در كشورهایی كه اختیار فناوری را دارند و قدرت اقتصادی بالاتری از ما دارند هم این اتفاقات در فضای مجازی رخ می دهد و به بیان دیگر این حوادث برآمده از فضای مجازی است. البته باید تلاش نماییم كه این اتفاق رخ ندهد. حرف ما این است كه فضای مجازی یك فضای نو و پیچیده است. اینكه گفته می شود در این عرصه قانونی نداریم یا منتظر وضع قانون و مقررات هستیم، صحیح نیست. مبحث این است كه مسئولان در هر حوزه ای از امنیتی، انتظامی، ارتباطات، مخابرات و رسانه نمی توانند تقصیر را به گردن دیگری بیندازند.
امضای تفاهم نامه بین مركز ملی فضای مجازی كشور و شورایعالی انقلاب فرهنگی
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از مركز ملی فضای مجازی، امروز مركز ملی فضای مجازی به منظور ارتقای سطح تعاملات و همكاری ها برای ارتباط فعال و مؤثر و بهره گیری بهینه از توانمندی ها، امكانات و ظرفیت های موجود با شورایعالی انقلاب فرهنگی تفاهم نامه امضا كرد. این تفاهم نامه در جهت اهداف مشترك در حوزه سیاست گذاری و تدوین اسناد ملی در حوزه های مشترك، باز مهندسی نظام حكمرانی علم، فرهنگ و فضای مجازی با عنایت به تكنولوژی های جدید و نقش آفرینان آن، تبادل تجارب، دستاوردها، پژوهش ها و مطالعات و بررسی و بهره مندی از ملاحظات فرهنگی و فضای مجازی در فرآیند تدوین، تصویب و راهبری اجرای سیاست ها و اسناد راهبردی و حضور نمایندگان طرفین در جلسات تخصصی امضا شده است.
همچنین هدایت بخشی از ظرفیت های پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراكز ذی ربط به سمت رفع نیازهای كشور در عرصه فضای مجازی، باز تدوین محتوای آموزشی رشته های موجود و همینطور تعریف و راه اندازی رشته های جدید در حوزه های مختلف علمی در رابطه با فضای مجازی، راهبری ایجاد سكوها و سامانه های مجازی عرصه فرهنگ و علم كشور و رصد، پایش و آینده نگری و عرضه ارزیابی و تحلیل حوزه علم، فرهنگ و فضای مجازی از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.



1398/02/18
18:31:40
5.0 / 5
1987
تگهای مطلب: آموزش , آنلاین , الكترونیك , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳