رییس سازمان ملی بهره وری؛

وزارتخانه های پیشرو در استقرار چرخه بهره وری عرضه شدند


به گزارش لینك بگیر دات كام رئیس سازمان ملی بهره وری اعلام نمود: وزارت جهاد كشاورزی با 45 درصد رشد در استقرار چرخه بهره وری، پیشرو است.

«فاطمه پهلوانی» روز سه شنبه در نشست خبری روز ملی بهره وری در محل این سازمان اظهارداشت: رویکرد کلی سازمان در انجام کار به دو بخش تقسیم می شود. نخست تکالیف قانونی که بر عهده سازمان ملی بهره وری بوده و دیگر وظایف ذاتی سازمان که بعنوان متولی حرکت ملی بهره وری در کشور تعریف شده است.
وی اضافه کرد: در ماده پنج برنامه ۶ توسعه وظایف دستگاه های مختلف و سازمان ملی بهره وری درباب رشد بهره وری، نقش هایی مشخص شده است و دستگاه ها موظف می باشند که در مدت ۶ ماه برنامه های بهره وری خودرا پیاده سازی و اجرا کنند.
رییس سازمان ملی بهره وری اظهار داشت: نقطه ضعف ماده پنج برنامه ۶ توسعه این است که مدت تعریف شده برای پیاده سازی و اجرای برنامه های بهره وری کوتاه است و هر دستگاهی حداقل یک یا دو سال زمان برای این کار نیاز دارد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۷ سازمان ملی بهره وری برنامه عملیاتی را برای دستگاه های اجرایی در ۱۰ گام تعریف کرد که در در این دوره تنها ۶۹ درصد، گام یک و دو را طی کردند، ۴۳ درصد گام ۳ و ۴ را پیمودند و تنها هشت درصد گام پنج و ۶ را طی کردند.
پهلوانی درباره شمالی کلی دسته بندی کلان بخش های اقتصادی در استقرار چرخه بهره وری، اظهار داشت: پیشرفت استقرار چرخه بهره وری در حوزه انرژی و زیربنایی ۳۱ درصد، در حوزه اجتماعی و فرهنگی ۱۶ درصد، اقتصادی و تولیدی ۳۶ درصد و در حوزه امور عمومی و فرابخشی ۱۴ درصد است.
وی اضافه کرد: پس از وزارت جهاد کشاورزی بعنوان پیش رو در استقرار چرخه بهره وری، وزارتخانه های نفت، میراث فرهنگی و گردشگری، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی در رتبه های بعدی قرار دارند.
رییس سازمان ملی بهره وری افزود: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی نیز جزو دستگاه های پیشرو در استقرار چرخه بهره وری پیش رو هستند و چون گزارشات محرمانه است در رتبه بندی در کنار دستگاه های دیگر قرار دهیم.
وی با اعلان اینکه دستگاه هایی که نیازمند همکاری بیشتر هستند به سه دسته تقسیم می شوند، اظهار داشت: نخست دستگاه های متولی آموزش (وزارت آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات، بهداشت و درمان)، دسته دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و دسته آخر دستگاه های فرابخشی اقتصاد هستند.
پهلوانی اظهار داشت: بهره وری رابطه تنگاتنگی با فاکتورهای رقابت پذیری دارد و وزارت اقتصاد و دارایی نقش رگولاتوری در کل اقتصاد کشور دارد و امیدواریم که این وزارتخانه به همراه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دراین زمینه سازمان ملی بهره وری را همراهی کنند.
وی اظهار داشت: در میان بخش های فرابخشی سازمان اداری و استخدامی با ۱۶ درصد پیشرفت کلی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد با ۱۳ درصد در استقرار چرخه بهره وری وضعیت خوبی دارند و در مقابل بانک مرکزی صفر درصد پیشرفت داشته است.
ایجاد شبکه ملی بهره وری
رییس سازمان ملی بهره وری درباره سیاستگذاری در حوزه بهره وری اظهار داشت: تکالیف قانونی که برنامه های توسعه ای برای دستگاه های متولی تعریف می کنند سبب می شود که به ماموریت های ذاتی خود رسیدگی نشود و در واقع تهدیدهایی به همراه دارد و موجب می شود فراموش نماییم در طولانی مدت چه اقداماتی را باید انجام دهیم.
وی اضافه کرد: سال قبل سعی کردیم زیرساخت هایی برای این مساله تعریف نماییم و بسترهای مهم برای حرکت در این راه ایجاد شبکه ملی بهره وری است و امیدواریم تا اختتام خردادماه رونمایی شود و این شبکه در واقع محلی است که تمام ذینفعان با هم ارتباط خواهند داشت.
بهره وری بوی نفت می دهد
پهلوانی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت رشد اقتصادی و بهره وری در کشور اظهار داشت: تا آخر سال ۹۷، شاهد رشد اقتصادی ۵.۲۲ بودیم و در مقابل بهره وری نیز منفی ۶.۱۲ درصد بوده است و این متاثر از وضعیت اقتصاد نهاده محور است و بهره وری ما بوی نفت می دهد.
وی اضافه کرد: هدف گذاری در برنامه ششم این بود که ۳۵ درصد رشد اقتصادی از بهره وری باشد اما طی دو سال نخست برنامه ششم توسعه، رشد بهره وری منفی ۲.۴ درصد از رشد اقتصادی منفی ۸ درصد بوده است.
رییس سازمان ملی بهره وری در مقایسه بخش های اقتصادی در دو سال ابتدای برنامه توسعه اقتصادی، اظهار داشت: در این سال پیش بینی شد که از رشد هشت درصدی اقتصاد، ۲.۸ درصد را به بهره وری اختصاص دادیم که منفی ۲.۴ آن محقق شد.
وی اشاره کرد: ما نمی دانیم چرا بهره ور نیستیم و باید علت را پیدا نماییم. دستگاه های ما فرق مشکل و مساله را نمی دانند. دستگاه ها فقط مشکلات را بیان می کنند و چاره را نمی دانند.
پهلوانی با اعلان اینکه اعلام نرخ بهره وری هیچ فایده و نتیجه ای ندارد، اضافه کرد: باید بدانیم چرا به این نقطه رسیده ایم و چگونه باید از این وضعیت خارج شویم. نهاده محور بودن و داشتن عواملی همچون نیروی انسانی و سرمایه های خوب، بسیار عالی است اما باید بدانیم که چگونه از اینها استفاده نمائیم.
رشد بورس بازار مسکن را تهدید می کند
رییس سازمان ملی بهره وری با اشاره به رشد بازار سرمایه اظهار داشت: اگر در دو حوزه صنعت و ساختمان به سرمایه گذاری روی زیرساخت ها توجه نکنیم در طولانی مدت شاهد لطمه جدی خواهیم بود.
وی تشریح کرد: جذب سرمایه های خرد در بازار سرمایه بعنوان رقیب بازار مسکن، خطر بزرگی برای اقتصاد کشور است، برای اینکه هر لحظه ممکنست بازار سرمایه با مشکل مواجه شود و در نتیجه سرمایه های خرد مردم که از مسکن به این سمت هدایت شده از بین برود.
پهلوانی اضافه کرد: در این صورت نرخ مسکن به قدری رشد می کند که کل سود بازار سرمایه پاسخگوی خریدن یک متر آپارتمان نخواهد شد.
وی با اعلان اینکه نباید تا این حد به بورس توجه گردد، اظهارداشت: بااینکه دولت دارایی های خودرا در بورس عرضه می کند اما من بعنوان یک مدیر دولتی می گویم به قیمت از دست دادن بازار مسکن و صنعت ساختمان که پیشران اقتصاد است، نباید تا این حد به بورس توجه گردد.
رییس سازمان ملی بهره وری در آخر اظهار داشت: سازمان آسیایی بهره وری شاخص TFP که بیان کننده بهره وری عوامل کل در میان سال های ۱۹۷۰ و ۲۱۷ را منتشر نموده است که ایران در ۴۷ سال قبل تنها یک صدم درصد رشد داشته است است و از یک درصد به ۱.۰۱ درصد رسیده است.



منبع:

1399/03/02
22:15:22
5.0 / 5
2087
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲