در وبینار عصر جدید فضا؛ چالش ها و فرصت ها مطرح شد

بازگشت ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سرمایه در صنایع فضایی


به گزارش لینك بگیر دات كام به اعتقاد محققان صنایع فضایی ماهواره‎های مكعبی كوچك نسبت به سایر حوزه های فضایی به بازار نزدیكتر است، ضمن آنكه بر مبنای برآوردها بازگشت سرمایه در این عرصه ۲۰ تا ۱۰۰ برابر سایر صنایع است و از این حیث قابل مقایسه با سایر صنایع نیست.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، سجاد غضنفری، کارشناس ارشد مهندسی فضایی پژوهشگاه فضایی ایران امروز در وبینار عصر جدید فضا؛ چالش ها و فرصت ها که به صورت مجازی برگزار شد، اضافه کرد: در عصر فعلی فضایی برای اجرای پروژه های فضایی ملاحظات سختگیرانه در نظر گرفته می شود که این امر به بالا رفتن هزینه های این پروژه ها کمک می نماید و بر همین مبنا تلاش ها بر روی ساخت ماهواره های بزرگ چند صد میلیون دلاری متمرکز است.
وی افزود: این در شرایطی است که در عصر جدید فضا تمرکز بر ساخت ماهواره های کوچک و ارزان است؛ ازاین رو به جای ساخت یک ماهواره بزرگ، منظومه ای از ماهواره های کوچک ارزان قیمت ایجاد می شود که در آنها قابلیت اطمینان و توانمندی های آن ارتقا یافته است.
غضنفری، حرکت دنیا به سمت طراحی و ساخت ماهواره های کوچک را نتیجه تلاشهای شرکت های بخش خصوصی دانست و خاطرنشان کرد: بیشترین هرینه های پروژه های فضایی مربوط به بخش پرتاب است و طراحی و ساخت ماهواره های کوچک انقلابی در این حوزه ایجاد کرد و ایده منظومه ماهواره ای کمک کرد تا چندین شرکت در کنار یکدیگر قرار گیرند و از این طریق دسترسی به فضا تسهیل شود.
این کارشناس ارشد مهندسی فضایی پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به چالش های موجود اظهار نمود: در عصر جدید فضا ساختارهای پیچیده دولتی به سمت ساختارهای چابک حرکت کرده است؛ چون که در بخش های خصوصی ظرفیت های نهفته ای وجود دارد که تصمیم گیری ها در لایه های کمتری صورت می گیرد و بر خلاف ساختارهای فعلی، تصمیم گیری ها سریع تر صورت خواهد گرفت.
غضنفری، بخشی از وجود چالش ها در عصر فعلی فضا را ناشی از خود تحریم های داخلی عنوان نمود و خاطرنشان کرد: عصر جدید فضا شرایطی را فراهم نموده است که بتوان برای اجرای پروژه های فضایی از منابع به صورت اشتراکی بهره برداری نمود.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون ماهواره های مکعبی نسبت به سایر حوزه های فضایی به بازار و تجاری سازی نزدیکتر است، افزود: علاوه بر آن سرمایه گذاری در صنایع فضایی افزایش یافته است، بگونه ای که میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در این صنایع در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار برآورد شده و گفته می شود این میزان برای سال ۲۰۲۰ دو برابر خواهد شد.
غضنفری، صنایع فضایی را حوزه کسب و کاری دانست که دولتی نیست، اظهار نمود: در فضای کنونی اگر می خواهیم وارد عصر جدید فضا شویم، باید تغییرات را در خودمان ایجاد نماییم و جایگاه خویش را در این عرصه بیابیم.
در این وبینار همینطور اکبر قهری، طراح و تولیدکننده سخت افزارهای مخابرات و مدیر عامل یکی از شرکت های فضایی با اشاره به گزارشی از فرصت های سرمایه گذاری در صنایع فضایی، تصریح کرد: بر مبنای آمارها در شرکت های فضایی سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۹ صورت گرفته که این امر نشان از ورود کارآفرینان جدید در عرصه فضایی است.
وی، ارسال انسان به فضا از جانب شرکت Space X در سال ۲۰۲۰ و سرمایه گذاری خطر پذیر در استارتاپ های فضایی در سال های اخیر را نشان دهنده اهمیت فضا در تجارت و ایجاد یک عصر جدید در حوزه فضایی دانست و خاطرنشان کرد: رباتیک فضایی، ناوبری فضایی، مخابرات فضایی، مشاهده زمین و اکتشافات از حوزه های در رابطه با فناوری های فضایی است.
قهری با تاکید بر اینکه بیشترین حجم بازار مربوط به محصولات در رابطه با مشاهده زمین و سنجش از دور است، تصریح کرد: از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۷ به مدت ۱۰ سال رشد اقتصاد فضایی ۱.۹ برابر شده است و بر مبنای برآوردها این صنایع ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بازگشت سرمایه خواهد داشت و کمتر صنایعی در دنیا وجود دارد که چنین حجم بازگشت سرمایه داشته باشد.
این فعال حوزه صنایع فضایی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۹ حدود ۴ میلیون دلار بر روی استارتاپ های این حوزه سرمایه گذاری شده است، اظهار داشت: ۴۸ درصد این سرمایه گذاری ها بر روی ۳ استارتاپ و ۵۲ درصد دیگر بر روی استارپ های کوچکتر سرمایه گذاری شده است.
وی دوره بازگشت سرمایه مناسب، میزان بازگشت سرمایه نسبت به سایر صنایع و ریسک سرمایه گذاری پایین را همچون مزایای سرمایه گذاری در حوزه صنایع نام برد.




منبع:

1399/05/07
14:27:43
5.0 / 5
1862
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳