معاون مركز ملی فضای مجازی پاسخ داد

نتیجه شبكه ملی اطلاعات چه بود؟


لینك بگیر دات كام: بگفته معاون مركز ملی فضای مجازی، شبكه ملی اطلاعات، شبكه ای برای ارائه خدمات دولت الكترونیكی است و این كه سرویس های داخلی كه در بستر اطلاعات داخلی ارائه می شوند و به خارج نیاز ندارند، سرویس های پایداری داشته باشند، نه این كه هرچه شبكه ملی اطلاعات را تقویت نماییم، نیاز ما به اینترنت جهانی كمتر شود و بخواهیم محدودش نماییم.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، طرح شبكه ملی اطلاعات در كشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهم ترین دلیل پیاده سازی این شبكه در آن سال كاهش وابستگی به شبكه جهانی اینترنت اعلام گردید. در سند «ضرورت تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات» آمده كه شبكه ملی اطلاعات بعنوان زیرساخت ارتباطی كل فضای مجازی، شبكه همه شبكه های كشور است.
در روزهایی كه اینترنت جهانی قطع شده بود و كاربران تنها قادر به استفاده از شبكه و سایت های داخلی بودند، این مساله به ذهن ها متبادر شد كه مقصود از ایجاد شبكه ملی اطلاعات، قطع كلی اینترنت جهانی است؛ این در حالیست كه مسئولان حوزه فناوری اطلاعات، همچون محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بارها به این مساله اشاره كردند كه شبكه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت نیست، چیزی به نام اینترنت ملی وجود خارجی ندارد و قطع اینترنت به كاركردهای شبكه ملی اطلاعات ضربه می زند.
البته صحبت های غیركارشناسی و بدون آگاهی هم به این برداشت های به زعم مسئولان اشتباه از شبكه ملی اطلاعات كمك كرده و بنا بر این است كه با وجود تلاش هایی كه تا قبل از این برای تبیین هدف های شبكه ملی شده و از آن به اینترنت ملی تعبیر می شود، حالا برای تصحیح این تفكر راه درازی در پیش است.

سرویس هایی پابه پای سرویس های خارجی
در این راستا امیر خوراكیان - معاون فرهنگی اجتماعی و امور محتوایی مركز ملی فضای مجازی- در گفت و گو با ایسنا، با بیان این كه باید بتوانیم پابه پای سرویس های خارجی، سرویس های داخلی پایدار مبتنی بر دانش و فناوری بومی و فرهنگ و اقتضائات كشور داشته باشیم، اظهار نمود: این روزها به سبب شرایطی كه پیش آمده، عده ای برداشتشان این است كه منظور از شبكه ملی اطلاعات یعنی بستن اینترنت جهانی و محدودیت در آن؛ در صورتیكه هیچ كس چنین حرفی را نزده و چنین باوری ندارد.
وی افزود: مردم اتفاقی كه در زمان قطعی اینترنت پیش آمد را با چیزی كه ما از آن بعنوان یك آرمان پیشرفته نام می بریم و الان كشورهای اروپایی به آن رسیدند، مقایسه می كنند. خیلی از كشورهای اروپایی به این رسیدند كه باید سرویس های بومی داشته باشند و نباید همه چیز را در اختیار یك سرویس خارجی قرار دهند، چون اینجا دیگر مساله ردوبدل كردن پیام، فیلم و عكس در فضای مجازی مطرح نیست، بلكه مساله اقتصاد است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مركز ملی فضای مجازی با بیان این كه خدمات، بهداشت و درمان، كشاورزی، آموزش و كسب وكار، همه در فضای مجازی عرضه می شود، اضافه كرد: شبكه ملی اطلاعات، شبكه ای برای ارائه خدمات دولت الكترونیك است و نباید اجازه دهیم كه این اطلاعات و خدمات به خارج از كشور برود. مدلول شبكه ملی این است كه سرویس های بومی و ملی در داخل ارتباطات داشته باشند، در داخل ردوبدل شوند و پایدار باشند و امكان حمله به این زیرساخت ها و سرویس ها از خارج به حداقل برسد و این بحث ها با استفاده از اینترنت جهانی متفاوت می باشد.
خوراكیان با بیان این كه منظور از راه اندازی شبكه ملی اطلاعات، محدودیت در سرویس ها و اینترنت جهانی نیست، اظهار داشت: تعبیر اینترنت ملی تعبیر غلطی است و تعبیر درست، شبكه ملی اطلاعات است. یكی از مزایای این شبكه، نیاز كمتر به خارج از كشور است كه البته از آن به اشتباه برداشت شده، در صورتیكه مثلا برای ایمیل زدن به یك نفر كه در داخل كشور است، نیازی نیست اطلاعات خارج برود و برگردد و این كاری است كه شبكه ملی اطلاعات می كند. اینطور نیست كه بگوییم هرچه شبكه ملی اطلاعات را تقویت نماییم، نیاز ما به اینترنت جهانی كمتر می شود و به آن نیاز نداریم و بخواهیم محدودش نماییم.

تلاش برای ارائه سرویس های پایدار
وی با بیان این كه محدودیت در اینترنت، به هیچ وجه در مصوبه شبكه ملی اطلاعات وجود ندارد، اضافه كرد: شبكه ملی اطلاعات یعنی سرویس های داخلی كه در بستر اطلاعات داخلی ارائه می شوند و به خارج نیاز ندارند، سرویس های پایداری داشته باشند. در عصر حاضر جنگ سایبری وجود دارد و همه كشورها لشگر سایبری دارند و امكان حمله سایبری بوسیله اینترنت وجود دارد. بنا بر این لازم است ما ضریب امنیت و پایداری سرویس های ملی مان را بالا ببریم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مركز ملی فضای مجازی با تاكید بر ارزیابی پایداری و كارآمدی این خدمات اشاره كرد: شبكه ملی اطلاعات یعنی اینكه سرویس ها و خدمات عمومی مورد نیاز مردم، در داخل به صورت پایدار و اطمینان آور و امن، قابل دسترسی باشد. كاربران می توانند از این خدمات استفاده نكنند، اما این پایداری به آن معناست كه اگر كسی كه صاحب سرویس بین المللی است، اراده كرد، شما را از آن خدمت محروم كند، شما از كل آن خدمت محروم نشوید و مابه ازای داخلی آنرا داشته باشید و كشورهایی كه با ما به هر علت در تعارض هستند و شركت های بزرگ جهانی كه دنیا را بلعیدند، به این سرویس ها مسلط نباشند.
خوراكیان در پاسخ به این كه وزارت ارتباطات انتظارات مركز ملی از تحقق شبكه ملی اطلاعات را تا چه اندازه محقق كرده است؟ اظهار داشت: برای این مساله اندازه نمی توان قرار دارد و قضاوت دشوار است. اگر بخواهیم منصف باشیم، اساسا زحمات زیادی در دو سال اخیر كشیده شده و شبكه ملی اطلاعات پیشرفت هایی داشته، اما آیا این پیشرفت به آن اندازه كه می توانسته باشد، بوده؟ خیر. با چنین پیشرفت هایی شبكه ملی اطلاعات به این زودی محقق نمی گردد. بدین سبب كار باید سرعت بیش تری پیدا كند، سرمایه گذاری روی آن افزایش یابد.
وی افزود: نقدهای مركز ملی فضای مجازی به پیشرفت شبكه ملی اطلاعات، از منظر سیاسی نیست. اینجا یك مركز كارشناسی است و ما اهتمام می نماییم نقدهایمان با عنایت به برگزاری جلسات كارشناسی و با مكاتبات و گزارش های فنی باشد، برای اینكه دنبال پیشرفت كشور و كار اصولی هستیم. دستور مقام معظم رهبری كه رئیس جمهوری از آن نام بردند، هم با همین رویكرد است كه كار باید سرعت بیش تری بگیرد و با زمان بندی و تعیین تكلیف دقیق تری بتواند محقق شود.




منبع:

1398/10/09
21:27:02
5.0 / 5
1861
تگهای مطلب: آموزش , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك , ایمیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
از دست ندهید!