در گزارش لینك بگیر دات كام مطرح شد؛
ضعف شبكه ملی اطلاعات در صیانت از كودكان
به گزارش لینک بگیر دات کام یک حقوقدان فضای مجازی با اشاره به اینکه بستر امنی برای حضور کودکان در فضای مجازی وجود ندارد، اظهار داشت: حضور بدون محدودیت کودکان و نوجوانان در شبکه های اجتماعی، ضعف شبکه ملی اطلاعات است.
محمدجعفر نعناکار در گفتگو با خبرنگار مهر، نبود قوانین در حوزه صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی را رد کرد و اظهار داشت: دهها قانون در حوزه صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی وجود دارد. نه تنها کنوانسیون های بین المللی بر این مورد تاکید دارند بلکه در قوانین در ارتباط با مجازات اسلامی، جرایم کامپیوتری و حتی قانون تجارت الکترونیک در کشور هم به این مورد اشاره شده است.
وی افزود: اما نکته اساسی در زمینه صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در ارتباط با خروجی شبکه ملی اطلاعات است. چون که شواهد نشان داده است که این شبکه خروجی لازم را از این جهت ندارد و متأسفانه کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به همه چیز دسترسی دارند. در حالیکه اگر یک شبکه خصوصی داخلی در کشور وجود داشت که نیازشان را برطرف می کرد، امروز دیگر شاهد مشکلات فعلی در حوزه فضای مجازی کودکان نبودیم.
این حقوقدان فضای مجازی با تکیه بر اینکه کودکان و نوجوانان ما به سادگی و بدون هیچ محدودیتی در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و یوتیوب حضور دارند، اظهار داشت: این مورد از ضعف شبکه ملی اطلاعات نشأت می گیرد. اینکه به بهانه دسترسی به اینترنت، فضا را برای کودکان و نوجوانان باز نماییم به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.
وی اضافه کرد: نباید لایو اینستاگرام در دسترس کودکان باشد و مسؤلان بگویند تنها درصد کمی گرفتار صدمه می شوند.
نعناکار با اشاره به اینکه خیلی از کشورها، رگولاتوری شدید و محکمی برای دسترسی کودکان در فضای مجازی تعریف کرده اند، افزود: در این کشورها، کودکان و نوجوانان اجازه فعالیت در شبکه های اجتماعی را ندارند و کودکانی که صفحه فعال در این شبکه ها دارند، بسیار اندک هستند؛ اما در کشور ما، پیج های کودکان و نوجوانان فعال در شبکه های اجتماعی به وفور یافت می شود و این ضعف شبکه ملی اطلاعات را نشان داده است.
وی با تکیه بر اینکه در این عرصه قوانین مختلف موجود است و وزارت خانه و نهادهای مختلف هر یک به شکلی متولی این بخش هستند، اظهار داشت: اما نکته اینجا است که بستر امنی برای حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به وجود نیامده است و اهتمامی هم در اینباره دیده نمی گردد. به نظر می آید که نهادهای متولی و مسئول، دغدغه کافی در این حوزه ندارند.
این حقوقدان فضای مجازی با اشاره به اینکه راه اندازی اینترنت بدون آموزش اولیه در روستاها اشتباه است، اظهار داشت: جهت استفاده از آموزش مجازی، نیازی به اینترنت و دسترسی به همه سایت ها نیست و آموزش مجازی از راه شبکه داخلی کفایت می کرد. اما به علت نبود این زیرساخت ها، الان شاهد دسترسی بدون محدودیت کودکان و نوجوانان به اینترنت و شبکه های اجتماعی هستیم که این مورد مشکلات گوناگونی را به همراه دارد.
وی اظهار داشت: در این عرصه خلأ قانونی وجود ندارد و به نظر می آید در مورد عمل به قوانین، سلیقه ای برخورد شده و نظارت مرکز ملی فضای مجازی در این حوزه اعمال نمی گردد.
منبع: linkbegir.com
5.0 / 5
1460
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ضعف شبكه ملی اطلاعات در صیانت از كودكان