اتصال مستقیم ماهواره به موبایل استارلینک


لینک بگیر دات کام: سرویس ماهواره ای استارلینک و تی موبایل با نام T-Satellite، برای تمام کاربران آمریکایی فعال شد. این سرویس درحال حاضر فقط از ارسال پیام کوتاه و اشتراک گذاری موقعیت مکانی پشتیبانی می کند.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از خبر آنلاین، هزینه ی اشتراک سرویس T-Satellite هم اکنون ۱۰ دلار در ماه است و در آینده به ۱۵ دلار در ماه بیشتر می شود. این سرویس به طور رایگان در دسترس مشترکان طرح های Experience Beyond و Go۵G اپراتور T-Mobile قرار می گیرد.
در صورت نبود شبکه های سلولی، دستگاه کاربر به طور خودکار به سرویس T-Satellite متصل می شود. به شرط نبود ابرهای متراکم یا موانعی مانند درختان، امکان ارسال و دریافت پیام (حتی به شماره ۹۱۱) و همچنین اشتراک گذاری موقت موقعیت مکانی وجود دارد. به قول T-Mobile، سرویس نام برده از ارسال تصویر در بیشتر گوشی های اندرویدی پشتیبانی می کند و به زودی دستگاه های دیگری هم اضافه می شوند.
تی موبایل می خواهد در آینده پشتیبانی از پیام صوتی و اتصال به اپلیکیشن های بهینه شده مانند واتساپ و AccuWeather و AllTrails را هم به سرویس T-Satellite اضافه کند. این اپراتور آمریکایی از بالاتر از ۶۵۰ ماهواره ی استارلینک بهره می برد تا بتواند به کاربران ساکن آمریکا، هاوایی، آلاسکا و پورتوریکو خدمات ارائه کند.
براس استفاده از سرویس T-Satellite به یک گوشی آنلاک شده با پشتیبانی از eSIM و اتصال ماهواره ای نیاز است. بالاتر از ۶۰ مدل همچون آیفون ۱۳ و جدیدتر، سری پیکسل ۹ و گلکسی S۲۱ و جدیدتر با این سرویس سازگاری دارند.
اپراتور ورایزن نیز با همکاری شرکت Skylo سرویس پیام رسانی ماهواره ای رایگان خودرا راه اندازی کرده است، اما فقط دستگاه های جدیدی مثل سری گلکسی S۲۵ و پیکسل ۹ از آن پشتیبانی می کنند. اپراتور AT&T هم برای جا نماندن از رقابت، با همکاری AST SpaceMobile درحال توسعه قابلیت های پیام رسانی و تماس صوتی ماهواره ای است.

ماهواره چیست؟

ماهواره به دستگاههای ساخت بشر گفته می شود که به فضا فرستاده شده و در مدارهایی به گرد زمین یا سیارات دیگر می چرخند.
اهمیت ماهواره ها برای مخابرات و بررسی منابع زمینی و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی بیشتر از پیش است. قسمتی از پژوهش های علمی و تخصصی که در لابراتوار های مستقر در فضا صورت می گیرد، هیچ وقت نمی توانست روی کرهٔ زمین، عملی شود.
اولین ماهوارهٔ فضایی جهان اسپوتنیک-۱ (به مدلول همسفر-۱ به زبان روسی) بود که در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۶ به مدار زمین پرتاب شد. پرتاب اسپوتنیک-۱ به مدار زمین آغازگر عصر فضا و مسابقه فضایی شد. از آن زمان، حدود ۸۹۰۰ ماهوارهٔ بالاتر از ۴۰ کشور به وسیلهٔ ۱۰ ملت به فضا پرتاب شده اند. بنا بر تخمینی در ارتباط با ۲۰۱۸، حدود ۱۹۰۰تا از آنها در مدار به صورت فعال باقیمانده اند و بقیه، عمر مفیدشان را پشت سر گذاشته و به زباله های فضایی تبدیل گشته اند. حدوداً ۶۳٪ از ماهواره های عملیاتی در مدار نزدیک زمین هستند، ۶٪ در مدار میانی زمین (در ۲۰٫۰۰۰ کیلومتری)، و ۲۹٪ در مدار زمین ثابت (در ۳۶٬۰۰۰ کیلومتری) قرار دارند. ۲٪ باقی مانده را ماهواره هایی که در مدارهای بیضی قرار دارند می سازند. کشورهایی که بیشترین ماهواره را در اطراف زمین دارند، ایالات متحده آمریکا با ۸۵۹ ماهواره به صورت قابل توجهی پیشتاز بوده است، چین با ۲۵۰ ماهواره دوم و روسیه با ۱۴۶ سوم بوده است. سپس هند با (۱۱۸)، ژاپن با (۷۲) و بریتانیا با (۵۲) ماهواره پس از آنها قرار دارند. چند ایستگاه فضایی بزرگ، همچون ایستگاه فضایی بین المللی، به صورت قطعاتی پرتاب شده و در مدار یکجا جمع و متصل شده اند. بیشتر از یک دوجین کاوشگر فضایی در مدارهای دیگر اجرام هم قرار داده شده و به ماهواره های مصنوعی ماه و قمرهای تیر، ناهید، مریخ، مشتری، کیوان، تعدادی سیارک، و خورشید تبدیل گشته اند.

کاربرد ماهواره ها

در عصر ما، ماهواره و تکنولوژی وابسته به آن، چنان در تاروپود جوامع بشری نفوذ کرده که نقش تعیین‌کننده‌ای در تحولات تمدن بشری دارد. قسمتی از تحقیقات و پژوهش‌های علمی و فنی، که در آزمایشگاه‌های مستقر در فضا انجام می‌شود، هیچ گاه نمی‌توانست روی کرهٔ زمین عملی شود. این تحقیقات، که بسیار مختلف است، در زمینه‌های پزشکی، داروسازی، مهندسی مواد، مهندسی ژنتیک و ده‌ها مورد دیگر، تابحال دستاوردهای ارزنده‌ای برای بشر داشته‌است. ماهواره‌ها می‌توانند اطلاعات باارزشی در اختیار انسان قرار دهند که به تحولات شگرفی، در زمینه‌های مختلف بینجامد. ماهواره‌های کشف منابع زمینی، هواشناسی، مخابراتی، پژوهشی و نظامی از این نوع هستند.

 

استارلینک

استارلینک (Starlink) یک منظومه ماهواره ای است که از سوی شرکت اسپِیس اِکس برای فراهم کردن اینترنت ماهواره ای شکل گرفته است. این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است که در ترکیب با فرستنده و گیرنده های زمینی کار می کنند. اسپیس اکس قصد دارد برخی از ماهواره ها را برای اهداف نظامی، علمی یا اکتشافی بفروشد. مرکز توسعه ماهواره های اسپیس اکس در ردموند واشینگتن، میزبان مطالعه، توسعه، ساخت و کنترل گردش ماهواره های استارلینک است. هزینه پروژه یک دهه ای طراحی، ساخت و استقرار این صورت فلکی توسط اسپیس اکس در ماه مه ۲۰۱۸ حداقل ۱۰ میلیارد دلار برآورد شد.
توسعه محصول از سوی شرکت سازنده در سال ۲۰۱۵ آغاز شد. در گام اول، دو ماهواره نمونه اولیه برای پرواز آزمایشی در فوریه ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شدند. بعدها به مرور زمان ماهواره های آزمایشی بیشتری اضافی شدند و ۶۰ ماهواره عملیاتی در ماه مه سال ۲۰۱۹ در مدار مستقر شدند. از نوامبر ۲۰۲۰، اسپیس اکس در امتداد اهداف خود، هم زمان تا ۶۰ ماهواره در هر پرتاب را با هدف استقرار ۱۵۸۴ ماهواره ۲۶۰ کیلوگرمی برای عرضه خدمات حدوداً جهانی تا اواخر سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ به فضا می فرستد. اسپیس اکس در اوت ۲۰۲۰ یک سرویس بتا خصوصی در ایالات متحده شمالی و یک بتا عمومی را در اکتبر ۲۰۲۰ در عرض های جغرافیایی بالا بین ۴۴ و ۵۲ درجه شمالی آغاز کرد.
در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۹ کمیسیون فدرال ارتباطات ایالات متحده پرونده هایی را از طرف اسپیس اکس به اتحادیه بین المللی مخابرات فرستاد تا طیفی را برای ۳۰٬۰۰۰ ماهواره اضافیِ مکملِ ۱۲٬۰۰۰ ماهواره استارلینک که قبلاً توسط کمیسیون فدرال ارتباطات تأییدشده بود، فراهم آورد. ستاره شناسان در مورد تاثیر صورت های فلکی در مشاهدات نجومی زمینی و چگونگی افزودن ماهواره ها به یک مدار از پیش متراکم، ابراز نگرانی کرده اند. این منظومه ماهواره ای همینطور باعث به وجود آمدن سخنانی در مورد رعایت اخلاق ازطریق یک شرکت که به صورت یک جانبه ظاهر آسمان شب را تغییر می دهد، شد.
 


منبع:

1404/05/02
18:54:52
5.0 / 5
149
تگهای مطلب: اینترنت ماهواره ای , استارلینک , اپراتور , آیفون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
از دست ندهید!