تگ canonical چیست؟


تگ canonical (بخوانید كانونیكال) یك تگ لینك است كه به وسیله ی آن به موتورهای جستجو می گوییم نسخه ی اصلی هر صفحه در چه آدرس URL قرار دارد. با ما همراه باشید تا از مزایای این تگ در سئو بیشتر بدانید.



در ادامه می خوانید:
استفاده از تگ canonical از مشکلات عدم شناسایی و یا تکراری شدن (داپلیکیت) محتوا روی چند URL جلوگیری می کند. به طور کلی canonical tag به موتورهای جستجو می گوید کدام نسخه از نشانی اینترنتی را می خواهید در نتایج جستجو نشان داده شود.
 

چرا استفاده از تگ canonical مهم است؟

تکراری شدن محتوا موضوع پیچیده ایست، اما وقتی رباتهای خزنده موتورهای جستجو محتوای تکراری یا خیلی مشابه در یک سایت پیدا می کنند باعث ایجاد مشکلات عدیده ای در سئوی سایت می شود. اول اینکه اگر خزنده های موتورهای جستجو تعداد زیادی محتوای تکراری پیدا کنند، تعدادی از محتواهای یکتای شما را از دست می دهند، دوم اینکه محتوای تکراری بطور بالقوه رنک شما را کاهش می دهد. در آخر، حتی اگر محتوای شما رنک بگیرد، موتورهای جستجو ممکن است نشانی اینترنتی اشتباهی را بجای اصلی برگزینند. استفاده از تگ canoniacal به شما کمک می کند روی محتوای تکراری کنترل داشته باشید.
 

نکات استفاده از تگ کانونیکال

1- این تگ باید به شکل زیر نوشته شود:
<link rel="canonical" href="https://www.linkbegir.com/" />
 
همانطور که ملاحظه می کنید، تگ را با عنوان link می نویسیم، و خصوصیت rel آنرا برابر با canonical و خصوصیت href آنرا برابر با آدرس URL ارجینال صفحه ی مدنظر قرار می دهیم. این تگ را در head صفحه قرار می دهیم.
 
2- اشکالی ندارد که تگ کانونیکال به آدرس URL فعلی اشاره کند. به بیان دیگر، اگر سه آدرس الف ب و ج با محتوای تکراری داشته باشیم، و آدرس الف نسخه ی اصلی باشد، اشکالی ندارد که تگ canonical را در صفحه ی الف هم مانند صفحات ب و ج قرار دهیم.
 
3- برای صفحه اصلی سایت خود هم canonical قرار دهید. اینکه صفحه اصلی سایت با آدرسهای متنوع تکراری شود مساله ی شایعی است و ممکن است مردم سایت شما را با نحوه های مختلفی به اشتراک بگذارند. مثلا با www یا بدون آن. بنابراین ایده ی خوبی است که تگ کانونیکال را برای صفحه ی اصلی سایت هم قرار دهیم تا از مشکلات احتمالی سئو پیشگیری کنیم.
 
4- با تگ کانونیکال آدرسها را بصورت متقابل به هم ارجاع ندهید چون تاثیر بدتری از عدم قرار دادن تگ کانونیکال خواهد گذاشت. به بیان دیگر اگر در دو صفحه ی الف و ب که تکراری هستند، اگر در صفحه ی الف ، صفحه ی ب را بعنوان صفحه ی اورجینال در تگ canonical معرفی کرده اید، به هیچ وجه در صفحه ی ب ، صفحه ی الف را بعنوان صفحه ی اورجینال معرفی نکنید و یا به قول معروف حلقه و دور ایجاد نکنید.
 
5- روی قرار دادن تگ کانونیکال برای صفحات مشابه دقت کنید. این تگ را مثلا برای صفحات یک محصول با واحد پولی متفاوت و مکانهای مختلف فروش آن محصول و یا خصوصیات متفاوت جزئی برای یک محصول/خدمت قرار دهید.
 
1398/01/29
15:21:58
4.4 / 5
2829
این مطلب را می پسندید؟
(8)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
ناشناس:
تگ کنونیکال اهمیت زیادی در وبمستر گوگل پیدا کرده. باید به آن توجه بشود
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
از دست ندهید!