سیستم نظارت تصویری Super Camera چین از امكانات فوق قوی تشخیص چهره برخوردار می باشد


لینك بگیر دات كام: چینی ها سیستم نظارت تصویری جدیدی راه اندازی كردند كه با استفاده از پیشرفته ترین دوربین ها، امكان شناسایی افراد را در میان هزاران نفر دارد.

زومیت نوشت: دانشمندان چینی از یك سیستم دوربینی تحت خدمات ابری رونمایی كردند كه با رزولوشن ۵۰۰ مگاپیكسل توانایی تشخیص جزئیات بالای چهره ی افراد را دارد. آنها ادعا می كنند كه سیستمز جدید یك فرد را در بین جمعیتی ده ها هزار نفری به راحتی شناسایی می كند. دستاورد این گروه از دانشمندان علاوه بر گسترش مرزهای فناوری، نگرانی را درباره ی توسعه ی سیستم های جامع نظارت تصویری بالا می برد. دوربین نظارتی جدید چین هفته ی گذشته در نمایشگاه بین المللی صنعت چین رونمایی گردید. از مؤسسه های دخیل در طراحی و ساخت این دوربین می توان به دانشگاه Fudan، مؤسسه ی اپتیك Changchun و دپارتمان فیزیك و مكانیك Fine در آكادمی علوم چین اشاره نمود. رزولوشن دوربین جدید چینی ها پنج برابر بیشتر از رزولوشن چشمان انسان است. بعلاوه قابلیت هایی همچون هوش مصنوعی، تشخیص چهره، نظارت زنده و فناوری پردازش ابری هم به آن اضافه شده اند. ژیائویانگ زنگ، یكی از دانشمندان دخیل در پروژه ی طراحی دوربین، توضیحات عملكردی آنرا به خبرنگارها تشریح كرد. او با توضیح فناوری های موجود اضافه كرد كه تركیب آنها، قابلیت تشخیص و شناسایی چهره های انسانی یا اجسام دیگر را به راحتی به دوربین می دهد. درنتیجه اهداف مشخص را می توان با استفاده از آن حتی در یك استادیوم ورزشی شلوغ پیدا كرد. او می گوید، سیستم جدید توانایی ثبت تصاویر متحرك و ثابت از سوژه دارد. شایان ذكر است، رسانه های محلی نام Super Camera را برای سیستم جدید نظارت تصویری انتخاب نموده اند.
الكس كیدمن، ژورنالیست فریلنسر دنیای فناوری از استرالیا، ساخت چنین دوربینی را از لحاظ فنی امكان پذیر می داند، اما به چالش های گوناگون آن نیز اشاره می كند: چالش اصلی دوربینی با این هدف، خصوصا در فضاهای ابری تحت مدیریت هوش مصنوعی، در حجم بالای داده نهفته است كه برای تشخیص نهایی مورد نیاز خواهد بود. دانشمندان دانشگاه Fudan در این پروژه كیفیت تصاویر را به میزان قابل توجهی بهبود داده اند. وقتی كیفیت تصاویر ورودی افزایش پیدا كند، اساسا حجم داده ها نیز به میزان نمایی بیشتر می شود. صرف نظر از چالش های حریم خصوصی این پروژه، چالش بسیار مهم در بارگذاری حجم بالای داده وجود دارد. پردازش داده در دوره ی زمانی كوتاه برای حصول بهترین نتایج مورد انتظار سازمان ها، اهمیت بالایی دارد. بعلاوه همه ی فرایندها هم به صورت بی سیم انجام می شوند. قابلیت های بسیار زیاد دوربین جدید، نگرانی های مختلفی را هم در حوزه ی حریم خصوصی به وجود آورده است. چین الان نیز به خاطر نظارت شدید بر شهروندان تحت انتقادهای جدی قرار دارد. سامانتا هافمن، یكی از تحلیل گران انجمن سیاست های استراتژیك استرالیا در مصاحبه ای پیرامون برنامه ی نظارت تصویری چین می گوید: دولت حزبی چین دیتابیسی عظیم از تصاویر مردم دارد. همین طور آنها می توانند تصاویر را به هویت افراد متصل كنند. به هر حال پیاده سازی این فناوری اگر امروز هم ممكن نباشد، در آینده اساسا اجرا می گردد.
رسانه های محلی می گویند، متخصصان چینی بازخوردهای متنوعی در مقابل دستاورد جدید نظارت تصویری داشته اند. بعضی از آنها نوآوری دوربین با كیفیت جدید را در كاربردهای نظامی و امنیت ملی تحسین می كنند. البته برخی دیگر نیز نگرانی ها پیرامون حریم خصوصی را چالشی مهم می دانند. سیستم اعتبار اجتماعی چین چین در سال های اخیر سیستم اعتبار اجتماعی را توسعه داده است كه به صورت كشوری اجرا خواهد شد. در سیستم جدید، افراد و كسب وكارها طبق اعتبار اقتصادی و اجتماعی ارزیابی می شوند. در نتیجه هریك از افراد جمعیت ۱/۴ میلیارد نفری چین و هر یك از چند میلیون شركت فعال در آن كشور، فاكتوری به نام اعتبار اجتماعی خواهند داشت. بعلاوه چینی ها در ماه جاری میلادی از برنامه ای رونمایی كردند كه ۳۳ میلیون شركت را در یك رتبه بندی سازمانی وارد میكند. شهروندان چینی با سیستم نظارت جامع اعتبار اجتماعی، رتبه بندی می شوند سیستم رتبه بندی اجتماعی شهروندان چینی برای ارزش گذاری و مهندسی بهتر رفتار فردی شهروندان طراحی شده است. این سیستم به افراد قابل اعتماد پاداش می دهد و رفتارهای غیرقانونی را تنبیه می كند. در سیستم مذكور، شهروندانی كه بالاترین اعتبار را داشته باشند مزایایی همچون پذیرایی VIP در هتل ها و فرودگاه ها، وام ارزان قیمت و حتی پذیرش آسان تر در بهترین دانشگاه ها و شغل های كشور را دریافت می كنند. افراد با اعتبار كمتر احیانا تنبیه هایی همچون منع سفر یا عدم پذیرش شغل های دولتی را تجربه خواهند كرد. سیستم اعتبارسنجی اجتماعی چین به كمك دوربین های نظارتی مجهز به سیستم تشخیص چهره فعالیت می كند. بعلاوه قابلیت های دیگر همچون اسكن بدن و ردگیری جغرافیایی هم در دوربین های نظارتی وجود دارد كه نظارت دقیق دائمی بر شهروندان را ممكن می كند. دوربین جدید ۵۰۰ مگاپیكسلی احیانا اجرای فرایندهای مذكور را آسان تر خواهدنمود.
زنگ در مراسم معرفی دوربین جدید توضیح داد كه فیلم برداری از هزاران شهروند با دوربین های قبلی هم ممكن بود؛ منتهی آن دوربین ها چهره ی هر فرد را حداكثر با چند پیكسل مشخص می كردند و درنتیجه تشخیص چهره ی هدف آسان نبود. با به كارگیری دوربین ۵۰۰ مگاپیكسلی، چهره ی هر فرد با دقت بالا قابل شناسایی خواهد بود و هوش مصنوعی با سرعت بالاتری پروسه تشخیص را انجام می دهد. هافمن می گوید، می توان داده های بی شمار را كه توسط دوربین های نظارتی تولید می شود، به یك استخر داده وارد كرد. در آنجا پردازش هوش مصنوعی با داده ها تركیب می شود و ابزارهایی برای كنترل اجتماعی توسعه می یابند. این ابزارها را می توان بعدا به سیستم اعتبار اجتماعی متصل كرد. هافمن در قسمتی از مصاحبه می گوید: نكته ی حائز اهمیت این است كه داده هایی همچون ویدئوهای نظارتی به صورت مستقیم به سیستمی جهت امتیازدهی متصل نمی شوند. درواقع نمی توان اظهار داشت كه این داده ها لزوما همراه با مواردی همچون سوابق دولتی، قانونی و اقتصادی به به سیستمی وارد می شوند و آن سیستم به صورت زنده به افراد امتیاز می دهد. البته اساسا دیتابیس های دولتی گوناگون امنیت عمومی وجود دارند كه چنین تصاویری به صورت مستقیم به آنها وارد شود. منابع خبری چین می گویند كه زنگ برای استانداردسازی استفاده از دوربین نظارتی جدید، تقاضای تصویب قانون و تنظیم گری كرده است. به هر حال به جز او، هیچ یك از توسعه دهنده های دوربین ۵۰۰ مگاپیكسلی چین، اظهارنظری درباره ی دستاورد جدید خود نداشته اند. 2121


منبع:

1398/07/15
11:33:08
5.0 / 5
2029
تگهای مطلب: برنامه , خدمات , دوربین , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳